Teknoloji

Apple’ın karma AR/VR başlığı için yeni fiyat iddiası

apple karma gerçeklik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple uzun süredir karma AR/VR başlığı üzerinde çalışıyor. Kısa süre önce başlığın çıkışının 2023 yılına kalabileceği iddiası gündeme gelmişti. Yeni bir haber ise başlığın olası satış fiyatı konusunda ipucu veriyor.

Apple’ın artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileriyle ilgilendiği uzun süredir biliniyor. Bu nedenle şirketin söz konusu teknolojileri bir arada sunacağı başlığı da uzun süredir bekleniyor. 2022’nin sonlarında veya 2023’te çıkması öngörülen başlığın satış fiyatıyla ilgili iddialar 1000 ila 3000 dolar arasında değişiyor. Şirket bu fiyat aralığında orta noktayı bulacak gibi görünüyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, en yeni bülteninde Apple’ın karma gerçeklik başlığını 2000 doların üstünde bir fiyat karşılığında satmayı değerlendirdiğini belirtti. Gurman’a göre; bazı özel teknolojilerin varlığı nedeniyle Apple, başlığını rakiplerinin ürünlerinden daha yüksek bir fiyat karşılığında satacak.

Tecrübeli gazeteci, Apple’ın başlığı hakkında son zamanlarda çıkan bazı haberleri yeniden hatırlatmayı da ihmal etmedi. Başlıkta M1 Pro ile aynı seviyede performans sağlayan iki işlemcinin, 8K çözünürlüklü ekranların, numaralı gözlük camı desteğinin ve gelişmiş ses teknolojisinin bulunması beklentiler arasında yer alıyor.

İşlemcinin gelişmiş grafiklere olan ihtiyaç nedeniyle M1 Pro seviyesinde olması bekleniyor. M1’de sekiz çekirdekli, M1 Pro’da ise 14 veya 16 çekirdekli GPU bulunuyor.

Gurman’a göre, Apple’ın başlığının odak noktasında oyun olacak. Başlığın “oyun geliştiricileri için bir rüya” şeklinde tanımlanacağını belirten Gurman, başlıkta izlenebilecek içeriklerin medya şirketleriyle birlikte hazırlanabileceğini de dile getirdi.

İletişimin de Apple’ın başlıktaki odak noktalarından biri olması bekleniyor. Şirketin sanal gerçeklik ve FaceTime benzeri yeni bir deneyimi birleştireceği söyleniyor.

Apple karma AR/VR gerçeklik başlığının ismi konusunda henüz bir karara varmış değil. Çıkan haberlerde başlık Apple View, Apple Vision, Apple Reality, Apple Sight/iSight, Apple Lens ve Apple Googles gibi isimler geçiyor.

İLGİLİ HABERLER