Teknoloji

iTunes ve App Store’a erişimde sıkıntılar yaşanıyor

apple servisleri

apple-store-logo

Apple’ın çevrim içi mağazası iTunes’a erişimde bugün (11 Mart) itibarıyla küresel sıkıntılar yaşanıyor. Söz konusu sıkıntıların yansımaları iOS ve Mac App Store ile iBooks Store’a erişimde de görülüyor. Apple’ın sistem durumu web sayfası da yaşanan problemi doğrularken, tüm kullanıcıların erişim sıkıntısından muzdarip olmadığını vurguluyor. Dünyanın farklı noktalarından erişim problemlerinin bildirilmesi, sorunun coğrafi bazlı olmadığını ortaya koyuyor.

Biz de sabah saatlerinde iTunes’a ve Apple’ın uygulama mağazalarına erişimde sıkıntı yaşasak da, DNS değişikliğiyle birlikte bu problem ortadan kalktı.

iTunes ile iOS ve Mac App Store’a erişimde yaşanan problemlere ek olarak; bazı iCloud kullanıcıları e-posta hesaplarına, bazı yazılımcılar ise iTunes Connect’e erişimde sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler. Apple’ın sosyal oyun merkezi Game Center’a erişimin de problemli olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor, ancak şirketin sistem durumu web sayfasında bu konuya ilişkin bir ibare bulunmuyor. Cupertino merkezli şirket, erişim problemleri konusunda sessizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER