Teknoloji

Apple’dan ırkçılıkla mücadele için yeni girişim

apple gpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, ABD’de polis şiddetini ve ayrımcılığı protesto amacıyla yapılan büyük ölçekli eylemlerin ardından ırksal adalet sorununun çözümüne destek olmak için harekete geçen şirketler arasına katıldı. Şirketin CEO’su Tim Cook, “Irksal Eşitlik ve Adalet İnisiyatifi” adını verdiği yeni bir girişimi duyurdu.

Apple’ın bu girişime 100 milyon dolarlık bir destek sağlayacağını belirten Cook, bu girişimin ırk temelli sistemsel engelleri ortadan kaldırmak için çalışacağını dile getirdi. Bu çalışmalarda özellikle siyah topluluğunun sıkıntılarına odaklanılacağı ifade edilirken; inisiyatifin çalışmalarında eğitim ve ekonomi destekleri de önemli bir yer tutacak. Apple’ın bünyesinde reform yapılması da girişimin hedefleri arasında bulunuyor.

Cupertino merkezli şirket, siyahların ağırlıklı olarak gittiği okullarla mevcut bağlarını kuvvetlendirmeyi planlıyor. Buna ek olarak, Eşit Adalet İnisiyatifi gibi gruplarla da işbirliğine gidilmesi amaçlanıyor. Siyahi geliştiriciler için WWDC öncesinde Geliştirici Girişimci Kampı isimli bir program başlatacak olan Apple; iş ortaklarının da benzer adımları atmasına destek olacak. Şirket, kendi bünyesinde yeterince temsil edilmeyen grupları da işe alımlarla destekleyecek.

Apple’ın yeni girişimindeki ilk durağı ABD olacak. Şirket zaman içinde çalışmalarını dünyanın diğer bölgelerine de taşımayı planlıyor.

Apple’ın yeni girişiminin bazı eleştirilerle karşılaşması da fazla zaman almadı. Şirketin üst yönetiminde “ırksal çeşitlilik” olmadığına dikkat çekilirken, 100 milyon doların da sadece geçtiğimiz çeyrekte 58.3 milyar dolar gelir elde eden bir şirket için çok düşük bir meblağ olduğu belirtildi. Yine de, Apple gibi etkisi yüksek bir şirketin bu konuda harekete geçmesinin önemli olduğunu söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER