Teknoloji

Apple iPhone’da fiziksel klavye fikrini ciddi şekilde değerlendirmiş

“iPod’un mucidi” olarak anılan Tony Fadell The Verge sitesine bir röportaj vermiş ve burada inşa aşamasında içinde bulunduğu iPhone projesiyle ilgili bazı ilginç detayları da paylaşmış. Fadell’in belirttiğine göre Apple iPhone’da tamamen dokunmatik ekranlı tasarıma yer vermeden önce fiziksel klavye fikrini ciddi biçimde değerlendirmiş.

Fadell, “iPod + iPhone”, “iPhone” olarak adlandırılan farklı bir iterasyon ve 2007’nin ocak ayında tanıtılan cihaz olmak üzere üç farklı versiyon üzernde geliştirme çalışmalarının yapıldığını dile getirdi. Fiziksel klavyeye bakışı hakkındaysa, sanal klavyenin potansiyelini bildiğini ve kişisel olarak donanımsal opsiyonu tercih etmeden önce sanal klavyeyi beklemeyi istediğini dile getirdi.

Fadell 2008’in sonlarında Apple’ı bıraktı, yani iPhone 3GS’in geliştirilmesine kadar Apple telefonunun üstünde çalıştı. Ayrıca iPod serisinin 18 farklı jenerasyonunun ortaya çıkarılması çalışmalarında bizzat bulundu. Şu anda Nest adı verilen girişimi için çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili – The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER