Teknoloji

Araştırmalar iPhone X’un kullanıcılarını memnun etmeyi başardığını gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple iphone xApple iPhone X ile bugüne kadarki akıllı telefon tasarımlarına kıyasla farklı bir istikamete yönelmişti. Tasarımdaki değişim, kullanıcı deneyimi konusunda da bazı farklılıkları beraberinde getirmişti. Görünen o ki, bu değişim Apple’ın müşterilerini memnun etti. Gerçekleştirilen bir araştırma, iPhone X sahiplerinin cihazlarından büyük ölçüde memnun olduğunu gösteriyor.

iPhone X’un önüne TrueDepth olarak adlandırılan bir kamera sistemi yerleştiren Apple, cihazda ana güvenlik çözümü olarak da Face ID adını verdiği yüz tanıma teknolojisini kullanmaya başlamıştı. Bu iki değişiklik, iPhone X sahiplerini memnun eden yenilikler arasında başı çekiyor.

Apple adına bu tarz yenilikler sunmak alışılmamış bir durum değil. Şirket, 2008’de App Store ile akıllı telefon deneyiminde yeni bir dönemin kapısını açmıştı. 2010’da duyurulan FaceTime ve 2011’de duyurulan Siri de “oyunun kurallarını değiştiren” yenilikler arasında sayılabilir. Apple 2013’te çıkarttığı iPhone 5s ile Touch ID parmak izi tanıma teknolojisini de hayata geçirmişti. Parmak izi tanıma teknolojisi daha önce başka şirketler tarafından kullanılsa da, Apple’ın bu teknolojiyi benimsemesiyle birlikte parmak izi tarayıcıları bir tür standart hâline dönüşmüştü.

Apple iPhone X ile müşteri kitlesinin bağlılığını artırabilir

Strategy Analytics bünyesindeki Müşteri Duyarlılığı Analizi grubu tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, Apple iPhone X’un kamera sistemi kullanıcıları fazlasıyla heyecanlandırıyor. iPhone X sahipleri, Face ID konusun da “fazlasıyla pozitif” görünüyor. Araştırma kapsamında konuşulan 568 iPhone X sahibinin yüzde 80’i Super Retina HD ekran ve gelişmiş pil ömründen duydukları memnuniyeti dile getirdi. Araştırmanın sonuçlarını gösteren rapor, Apple’ın kendisine sadık bir müşteri kitlesi oluşturmayı başardığını ve hâli hazırda şirketin ekosisteminde yer alan kullanıcıların yeni ürünleri satın almaya devam edeceğini gözler önüne seriyor. Araştırmada şirketin iPhone’lara eklediği yeni özelliklerin de genellikle olumlu karşılandığının altı çiziliyor.

İLGİLİ HABERLER