Teknoloji

Apple yazılım güncellemesiyle iPhone X ekranının soğuk havada sorunsuz çalışmasını sağlayacak

apple iphone xApple iPhone X ekranında karşılaşılan bir sorunun varlığını doğruladı. Şirket, yeni amiral gemisi telefonunun ekranının soğuk havalarda zaman zaman kullanıcıların komutlarına karşılık vermediğini belirtti. Apple söz konusu sorunun yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle çözüleceğini açıkladı.

iPhone X’un ekranının soğuk havalarda zaman zaman işlemediğine dair şikayetler, ilk olarak Reddit üzerinde gündeme geldi. Bazı kullanıcılar, 0 santigrat derece civarındaki hava sıcaklıklarında telefonun donduğunu ve ekranın işlemez hâle geldiğini belirtti.

Apple’dan konuya ilişkin olarak The Loop sitesine gönderilen açıklamada ise şirketin soğuk havalarda iPhone X ekranında gözlemlenen sıkıntılardan haberdar olduğu belirtildi. Apple birkaç saniye içinde ekranın yeniden işlemeye başladığının altını çizdi. Cupertino merkezli şirket, soğuk havalarda yaşanan sorunun bir yazılım güncellemesiyle ortadan kaldırılmasının planlandığını da duyurdu.

Bazı kullanıcılar, sorunun iç mekândan dışarıya çıkarken ışıkta yaşanan değişimden kaynaklanıyor olabileceğini öne sürdü. iPhone X’un önünde Face ID doğrulama sistemi ve TrueDepth fotoğraf özellikleri için kızıl ötesi kamera ve ortam ışığı sensörü bulunuyor. Kimi kullanıcılar, söz konusu kurulumun ekranda sıkıntılara yol açmış olabileceğini düşünüyor.

Bir diğer kullanıcı grubu ise iOS işletim sistemli cihazların büyük kısmının ekranlarında, Apple’ın tavsiye ettiği 0-35 santigrat derece arası sıcaklıklar dışında sorun görüldüğünü hatırlattı. Söz konusu sorunun fiziksel ana ekran tuşuna sahip cihazlarda daha belirgin biçimde görüldüğünün de altı çizildi.

Apple iPhone X Türkiye’de 24 Kasım’da satışa sunulacak

Sorunun kaynağı henüz bilinmiyor. Ancak Apple gibi kolay kolay sorun kabul etmeyen bir şirketin bu sefer sorunun varlığını doğrulaması ve çözüm için çalışmaya başlaması önem taşıyor. Yurt dışında 3 Kasım’da satışa çıkan Apple iPhone X, Türkiye’de 24 Kasım’da raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER