Teknoloji

Apple’dan iPhone’ları ödeme terminallerine çevirecek satın alma

apple covid-19 satın alma

Apple iPhone’ları mobil ödeme terminallerine çeviren teknoloji geliştiren bir girişimi satın alıyor. Bloomberg’in haberine göre, merkezi Kanada’nın Montreal şehrinde bulunan Mobeewave adlı şirketin teknolojisi sadece NFC yongasıyla çalışıyor. Kullanıcılar akıllı telefonlarını ya da kredi kartlarını bir başka telefona temas ettirerek ödeme işlemini gerçekleştirebiliyor.

NFC yongaları iPhone’larda iPhone 6 zamanından beri var. Türkiye’de henüz kullanımda olmayan Apple Pay sayesinde kullanıcılar iPhone’larını mağazalardaki ödeme terminallerine temas ettirerek ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Mobeewave’in teknolojisi sayesinde herhangi bir iPhone, kart okuyucu gibi ek bir donanıma ihtiyaç duymadan ödemeleri kabul edebilir hâle gelecektir.

Bloomberg’e göre, Apple Mobeewave için 100 milyon dolar gibi bir ödeme yaptı ve şirketin çalışanlarını bünyesine kattı. Her iki şirketten de bu satın alma işlemiyle ilgili bir açıklama gelmedi. Rakip akıllı telefon üreticisi Samsung, geçen yıl Mobeewave ile iş birliği yaparak Kanada’da pilot niteliğinde bir satış noktası programı gerçekleştirmişti. Bloomberg, Samsung’un girişim biriminin Mobeewave’in yatırımcısı olduğunu da hatırlatıyor.

Apple bu yıl başka girişimleri de satın almıştı. Bunların arasında mart ayında satın alınan popüler hava durumu uygulaması Dark Sky bulunuyor. Görünüşe göre Dark Sky’ın özellikleri iOS 14 ile birlikte yerel hava durumu uygulamasına ekleniyor. Bu arada Dark Sky uygulamasının Android versiyonu da 1 Ağustos itibarıyla kapatıldı. Bu arada Apple, geçtiğimiz mayıs ayında VR yayıncılık şirketi NextVR’ı da satın aldığını doğrulamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER