Manşetler

Apple iPhone’un Mesajlar uygulamasını çökerten açık için resmi çözüm sunuyor

iphone-6-inceleme-00016

iPhone sahipleri, geçtiğimiz günlerde iMessage üzerinden gönderilen bir yazılı karakterler dizisinin telefonun Mesajlar uygulamasını çökerttiğini ve gelen mesajların okunmasını engellediğini ortaya çıkarmıştı. Apple, resmi sitesinde yayınladığı destek dokümanıyla açığın kapatılması için kullanıcılarına detaylı bir çözüm sunuyor.

Şirket, söz konusu yazılı karakterler dizisi nedeniyle Mesajlar uygulamasına erişemeyenlere Siri üzerinden uygulamayı açmalarını tavsiye etti. Siri’ye “okunmamış mesajları oku” komutunun verilmesinin ardından yazılı karakterler dizisini barındıran mesaja Siri aracılığıyla cevap veriliyor. Cevaplamanın ardından Mesajlar uygulamasına normal yoldan erişmek tekrar mümkün hâle geliyor. Kullanıcılardan uygulamayı açtıktan sonra söz konusu zararlı mesajın bulunduğu konuşmanın tamamını silmeleri isteniyor.

Apple’ın önerdiği çözüm, iPhone sahiplerinin el yordamıyla geliştirdiği çözümlere bir hayli benziyor. Bazı iPhone sahipleri de Siri veya Mac’teki Mesajlar uygulamasının yardımıyla sorunu çözmeyi başarmıştı. Apple, Mesajlar uygulamasının kilitlenmesine karşı bir çözüm geliştirse de, kilitlenmeye sebep olan açığı ortadan kaldırmak için henüz somut bir girişimde bulunmadı.

İLGİLİ HABERLER