Teknoloji

Apple iki farklı katlanabilir iPhone konseptini test ediyor

apple m4 mac

Apple katlanabilir telefon pazarına girmekte gecikse de, bu kategoriye pek ilgisiz değil gibi görünüyor. Tayvan’da yayın yapan Economic Daily News sitesinin haberine göre, Apple iki katlanabilir iPhone konseptini Foxconn’un Shenzhen’deki fabrikasında dayanıklılık testinden geçirdi.

Habere göre, bu iki konseptten biri Samsung Galaxy Z Flip’e benzer şekilde dikey olarak katlanıyor. Diğerinde ise iki ekran bir menteşe aracılığıyla birbirine bağlanıyor. Bunun da akıllara Microsoft Surface Duo’yu getirdiği söylenebilir.

Apple’ın katlanabilir veya çift ekranlı bir telefon yapma fikrinin yeni olmadığını hatırlatmakta fayda var. Şirket 2017’de bu tarz bir telefon için tasarım patenti almıştı. 2018’de ise Apple’ın 2020’de bir katlanabilir telefon çıkarabileceği söylenmişti. Bu söylenti gerçeğe dönüşmese de, 2020’nin olağanüstü bir yıl olduğunu unutmamak gerekiyor.

apple iphoneDuyumcu Jon Prosser ise Apple’ın iki ekran panelini menteşeyle birbirine bağlama planını geçtiğimiz haziran ayında gündeme getirmişti. Prosser, telefon ekranlarının bütün ve pürüzsüz bir görünüme sahip olacağını belirtmişti. Apple geçtiğimiz hafta buna benzer bir tasarımın patentini de almıştı.

Apple, katlanabilir iPhone seçenekleri konusunda bir işaret vermiş değil. Şirketin bu işareti açık biçimde vermesi de beklenmiyor. Ancak dedikodularda 2022’nin sonları ve 2023’ün başları işaret ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER