Teknoloji

iPhone’daki en büyük değişim: iPhone 6 ve iPhone 6 Plus duyuruldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-iphone-6-iphone-6-plus

Birkaç aydır iPhone dedikodularıyla yatıp kalktık ve en sonunda beklenen an geldi. Apple’ın 2014 model yeni iPhone’ları karşınızda. Şirket Flint Center’da düzenlenen etkinlikte 4.7 inç ekranlı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı resmen duyurdu. 5.5 inç ekranlı iPhone 6 Plus Apple’ın bugüne kadar ürettiği en büyük telefon olma özelliğini taşıyor. Yıllar boyunca ortalıkta dolaşan büyük ekranlı iPhone dedikodularının gerçeğe dönüşmesi bakımından iPhone 6 Plus’ın duyurulması özel bir önem taşıyor.

Apple’ın 2014 model iPhone’ları şirketin geçtiğimiz haziran ayında WWDC’de duyurduğu iOS 8 işletim sistemiyle birlikte geliyor. Bu işletim sistemiyle birlikte Apple, kullanıcılarına uzun bir özellik listesi sunuyor. Her iki cihaz da Apple’ın yeni A8 işlemcisini barındırıyor.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone 5s ve iPhone 5c’de olduğu gibi 16:9 görüntü oranı bulunuyor. Bu da 4 inç’lik ekran için tasarlanmış uygulamaların daha büyük ekranlarda herhangi bir sorun yaşamadan çalışacağı anlamına geliyor. iPhone 6 Plus’ın 5.5 inç Retina HD ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. iPhone 6’nın 4.7 inç’lik Retina HD ekranıysa 1344 x 750 piksel çözünürlükle potansiyel müşterilerin karşısına çıkıyor. Her iki ekran da geçen yıl piyasaya sürülen modellerde bulunan 1136 x 640 piksel çözünürlüklü ekranlara kıyasla bir sıçrama anlamına geliyor.

apple-iphone-6-4

iPhone 6 Plus ile yazılımcılara daha büyük bir ekran alanından faydalanma imkanı sağlıyor. Bu imkandan ilk faydalanan ise yine Apple olmuş. Şirket hem iPhone 6 hem de iPhone 6 Plus ile birlikte ana ekranın yatay modda kullanılmasını mümkün kılıyor. Buna ek olarak, Mail uygulamasında da büyük ekran alanının nimetlerinden yararlanan Apple, uygulamanın sol kısmında mesajların listesini, sağ kısmında ise seçilen mesajın içeriğini gösteriyor.

apple-iphone-6-7

iPhone 6 Plus’ın 5.5 inç ekranı Ion güçlendirilmiş camla kaplanmış. Cihazın kalınlığı ise 7.1 milimetre. iPhone 6’nın ekranında da, iPhone 6 Plus’ta olduğu gibi, Ion güçlendirilmiş cam kaplama bulunuyor. 4.7 inç’lik ekrana sahip cihazın kasası 6.8 milimetre kalınlığında. Her iki telefonda da güç butonu kenara taşıyan Apple, ilk kez iPhone 5s’te kullandığı hareket işlemcisinin güncellenmiş versiyonu M8’e hem iPhone 6 hem de iPhone 6 Plus’ta yer veriyor.

Hem iPhone 6’da hem de iPhone 6 Plus’ta 8 megapiksel iSight arka kamera bulunuyor. Her iki kamerada da f/2.2 diyafram açıklığı mevcut. İki cihazın kameraları arasındaki en somut fark ise iPhone 6’da dijital görüntü sabitleme, iPhone 6 Plus’ta ise optik görüntü sabitleme özelliğinin yer alması.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın kamera özellikleri

Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta 32 GB dahili hafıza seçeneğini ortadan kaldırıyor. iPhone serisinin yeni ve büyük telefonları 16, 64 ve 128 GB dahili depolama seçeneklerine sahip olacak.

Apple’ın yeni iPhone 6 modelleri ABD, Birleşik Krallık, Almanya gibi ülkelerin dahil olduğu ilk ülke grupta 12 Eylülde ön siparişe çıkıyor. Cihazların teslimatı ise 19 Eylülde başlayacak. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus 2014’ün sonu itibarıyla 114 ülkede satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER