Teknoloji

Apple’dan yeni iPhone’un çıkış tarihiyle ilgili güçlü bir ipucu

iphone 8
iPhone 7

iPhone 8 adıyla da anılan gelecek nesil iPhone’un çıkışının gecikeceğine dair bazı dedikodular ortalıkta dolaşıyordu. Apple ise bunun tam tersini işaret eden bir ipucu verdi.

2017 üçüncü mali çeyrek yıl rakamlarının açıklamasında Apple, gelecek çeyrek yıl için 49 milyar ile 52 milyar dolar arasında gelir bekliyor. Bu beklenti, yeni nesil iPhone’un zamanında çıkacağına dair güçlü bir işaret olarak sayılıyor.

Apple’ın içinde bulunduğumuz mali çeyrek yıllık dönemi 30 Eylül tarihinde sonlanacak. Eğer bir aksilik olmazsa, eylül ayının başlarında düzenlenecek etkinlikten bir hafta ya da biraz daha fazla zaman geçtikten sonra yeni iPhone’un satışa çıkışı planlanıyor olmalı. Bu şekilde Apple ilk günlerin, hatta hafta veya haftaların satış rakamlarını da çeyrek yıl bilançosuna eklemiş olacaktır.

Ayrıca şirketin CEO’su Tim Cook da, sonuçların açıklanmasından hemen sonra gerçekleştirilen telekonferans oturumunda, Apple’ın çok heyecan verici bir sonbahar geçireceğini söyledi.

Bununla birlikte, Apple’ın son zamanlarda sızıntıları artan, yeniden tasarlanmış iPhone’u, şirketin eylül ayında çıkarmayı planladığı iPhone olmayabilir. Apple’ın iPhone serisini ikiye ayırabileceği söyleniyor. Öncelikle eylül ayında iPhone 7S çıkabilir, yeniden tasarlanmış model ise birkaç ay sonra gelebilir.

Öte yandan Cook, yılın ilerleyen zamanlarında daha fazla ürünün çıkacağının sözünü verdi. iPad Pro ve Mac bilgisayarlarda daha haziran ayında güncellemeler yapıldı. Bu serilerde yeni ürünler mi görürüz, yoksa başka ürün kategorilerinde mi yenilikler olur, bu soruların cevabı için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER