Teknoloji

iPhone 12 üretim süreci için önemli iddia

iphone 11 pro max 12 apple

Apple, iPhone 12 üretiminin başlangıcı konusundaki planlarını değiştirmiş gibi görünüyor. The Wall Street Journal sitesinde yer alan habere göre; küresel koronavirüs salgınının tedarik zincirine ve üretime olan etkisi nedeniyle Apple, iPhone 12’nin üretimine planladığından bir ay daha geç başlayacak.

Apple’ın bu yıl iPhone 12 serisi altında kullanıcıların karşısına dört farklı model çıkaracağı konuşuluyor. 5.4, 6.1 ve 6.7 inçlik ekranlara sahip bu telefonların hepsinde OLED panelin tercih edileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Genellikle eylül ayının ilk yarısı içinde yeni iPhone’larını tanıtan Apple, eylül ayı sona ermeden de yeni iPhone’larını piyasaya sürüyor. Yaz aylarında oldukça geniş ölçekli bir üretim gerçekleştiren Apple, bu sayede duyurunun ardından yeni iPhone’larını hızla satış noktalarına ulaştırabiliyor.

Ancak The Wall Street Journal’ın haberinde üretimdeki gecikmenin iPhone 12’nin çıkış tarihini etkilemeyeceğinin de altı çiziliyor. Apple’ın temmuz ve eylül ayları arasında iPhone 12’yi üreteceği belirtilirken, üretimin geç başlaması nedeniyle 2020 içinde yeni iPhone’ları bulmakta sıkıntı yaşanabileceği ifade edildi.

Apple, iPhone 12 öncesindeki modellerinde de üretim döneminde çeşitli sıkıntılar yaşamıştı. iPhone X, 2017’nin eylül ayında iPhone 8 serisiyle birlikte tanıtılmış, ancak üretimdeki sorunlar nedeniyle telefonun piyasaya çıkışı kasım ayını bulmuştu. 2018’in eylül ayında tanıtılan iPhone XR da LCD ekran üretiminden kaynaklı olduğu söylenen problemler nedeniyle ekim ayında piyasaya çıkmıştı. iPhone 12’de ise sorun geç çıkıştan ziyade bulunabilirlik olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER