Teknoloji

Apple iPad Pro kullanıcılarına iOS 11’in yeniliklerini videolarla anlatıyor

Android cephesinde gözler, hâlâ “Android O” ismiyle anılan Android 8.0’a çevrilmiş durumda. iOS kullanıcıları ise iOS 11 heyecanını yaşıyor. Önümüzdeki ay yayınlanacak yeni iOS sürümü, özellikle iPad sahiplerine yeni özellikler sunacak. Apple iPad Pro kullanıcılarına iOS 11 ile tanışacakları yenilikleri göstermek ve kullanıcıları bu yeniliklere hazırlamak için videolar yayınladı.

iOS 11, kullanıcı arayüzü konusunda farklı bir deneyim sunacak. Mevcut özelliklerden bazılarını radikal biçimde değiştiren Apple’ın bu hamlesi, kimi kullanıcıları üzmüştü. Şirketin mevcut özellikleri yenilemekle yetinmediğini ve yeni araçlar sunduğunu da unutmamak gerekiyor. Sürükle-bırak özelliğinin uygulamalar arasında işlemesi ve dosya yöneticisinin gelişi, iOS 11’in sunduğu yenilikler arasında öne çıkıyor.

iOS 11’de yapılan arayüz değişiklikleri, kullanıcıların alıştıkları deneyimin de bir değişimden geçeceği anlamına geliyor. Örneğin, yeni dock’a eskiye kıyasla daha fazla uygulama yerleştirilebiliyor. Buna ek olarak, sürüklenen unsurlar dock’taki bir uygulama ikonunun üzerine getirildiğinde o uygulama açılıyor ve sürüklenen unsurlar yeni açılan bir uygulamaya bırakılabiliyor. Kullanıcıların yeni çoklu dokunma hareketlerine alışması biraz zaman alacak gibi görünüyor.

Dosyalar uygulaması iOS kullanıcılarına tuhaf gelebilir. Ancak bilgisayar kullananların bu uygulamayı yadırgaması beklenmiyor. Uygulamaya masaüstündeki Finder ismini vermeyen Apple, Dosyalar uygulamasını ilk etapta bazı kısıtlamalarla işletmesi bekleniyor.

Apple iPad Pro dışındaki cihazları için de yenilikler sunacak

Videolarda Apple’ın iOS 11 ile iPad Pro kullanıcılarına sunacağı özelliklerin bazıları gösteriliyor. Ancak yeni işletim sistemi sürümü başka değişiklikleri de beraberinde getirecek. Touch ID’yi geçici olarak devre dışı bırakmak gibi güvenlik özellikleri de yeni işletim sisteminin sunacakları arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER