Teknoloji

Apple iPad mini 3 Touch ID sensörle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ipad-mini-3-161014-1

Üçüncü nesil iPad mini de duyuruldu, ancak Apple etkinlikte bu tabletin duyurusuna iPad Air 2‘ye ayırdığı kadar çok fazla zaman ayırmadı, sadece fiyatını ve başlıca özelliklerini saymakla yetindi. iPad mini 3’ün en önemli yeniliği olarak ana ekran tuşunda barındırdığı Touch ID parmak izi okuyucusu sayılabilir. Bunun dışında geçen yıl tanıtılan 7.9 inç Retina ekranlı iPad mini’den çok fazla farklılığı bulunmuyor.

Retina ekranı, yivlenmiş kenarları ve yuvarlatılmış köşeleriyle iPad mini 3, geçen yılın Retina ekranlı iPad mini’siyle aynı görünüme sahip. Bu arada iPad Air 2 gibi, iPad mini 3 de altın renk seçeneğiyle birlikte sunuluyor.

Apple geçen yıl iPad mini’nin teknik özelliklerini daha büyük tablet olan iPad Air ile eşdeğer seviyede tutmuştu. Her iki cihazda da A7 yongaset çalışıyordu ve ekranları da 2048 x 1536 pikseldi, ayrıca tüm gün dayanan pil ömrüne sahipti. 2012’de tanıtılan birinci nesil iPad mini’nin aksine, geçen yılın Retina ekranlı iPad mini’si, iPad Air’ın minyatür versiyonu niteliği taşıyordu.

2014 yılında ise iPad mini’ye alternatif yeni bir cihaz, iPhone 6 Plus geldi. 5.5 inç ekranlı akıllı telefon da aşağı yukarı bir tablet deneyimi sunuyor ve satışlarda da iPad mini’nin payından yiyecektir. Belki de Apple bunu düşünerek iPad mini 3’ün teknik özelliklerini iPad Air 2 seviyesinde tutmamayı tercih etti.

iPad mini 3’te 7.9 inç 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü Retina ekran, geçen yılın Apple A7 yongaseti, 5 megapiksel iSight kamera, 1080p Full HD video kayıt gibi özellikler bulunuyor ve bunlar iPad Air 2’nin teknik özelliklerinden biraz aşağıda kalıyor.

Bu arada Apple iPad mini 3 ile birlikte iPad mini 2 ve iPad mini’nin satışlarını da sürdürecek. Böylelikle farklı fiyat seviyelerinde farklı iPad mini seçenekleri bulunacak.

İLGİLİ HABERLER