Teknoloji

Apple yeni iPad ve Mac modelleri için hazırlıklarını sürdürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple ipadApple iPad ve Mac serileri için yeni modellerin hazırlıklarını sürdürürken, bazı mevzuatsal prosedürleri erkenden halletmeyi seçmiş gibi görünüyor. Consomac’in haberine göre, şirket beş yeni iPad ve beş yeni Mac modelini şimdiden Avrasya Ekonomik Komisyonu’nun veri tabanına kaydettirmiş durumda.

Şirket tarafından yapılan başvurularda söz konusu cihazların iOS 11 ve macOS 10.13 işletim sistemleriyle çalıştığı görülüyor. Apple yeni ürünlerini genellikle yeni yazılımlarla birlikte sunduğu için bu durum kulağa biraz şaşırtıcı geliyor. Pek çok kişi, Cupertino merkezli şirketin yeni ürünlerinin eylül ayında en yeni işletim sistemi sürümleri iOS 12 ve macOS Mojave yüklü olarak gelmesini bekliyor. Avrasya Ekonomik Komisyonu’nun veri tabanı Apple ürünleri konusunda güvenilir bir kaynak olarak değerlendirilse de, nisan ayında yeni iPhone için yapılan giriş kaydının gerçeğe dönüşmediğini belirtmek gerekiyor.

Apple’ın Avrasya Ekonomik Komisyonu’nun veri tabanına kaydettirdiği ürünlerin neredeyse tamamı, bu işlemden yaklaşık 1 ay sonra resmiyet kazanmıştı. Şirket 2016’nın ağustos ayında iPhone 7, Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 1 ve AirPods’u veri tabanına kaydettirmiş ve bu ürünlerin hepsi Apple’ın eylül ayında düzenlediği etkinlikte duyurulmuştu. WWDC 2017 öncesinde ise Magic Keyboard, Magic Mouse ve yeni iPad’lere veri tabanında rastlanmıştı. Son olarak Apple’ın geçtiğimiz mart ayında tanıttığı yeni iPad, şubat ayında veri tabanında kendisini göstermişti.

Veri tabanında yapılan son girişte ise beş yeni Mac ve beş yeni iPad modeline rastlanıyor. Mac’ler A1931, A1932, A1988, A1989, A1990; iPad’ler ise A1876, A2013, A1934, A1979, A2014 model numaralarını taşıyor. Mac’lerin High Sierra, iPad’lerin ise iOS 11 yüklü olduğu görülüyor.

Apple iPad ve Mac serileri için yeni modellerin hazırlığı içinde olduğunun işaretini uzun bir süredir veriyor. iPad ailesine Face ID destekli bir modelin ekleneceği, Mac portföyünün ise 13 inç ekranlı yeni bir MacBook Air ile genişletileceği söyleniyor. Dolayısıyla şirketin yaptığı işlem pek şaşırtıcı görünmese de, yeni modellerin yakında eskiyecek işletim sistemleriyle gelecek şekilde gösterilmesi kafaları karıştırıyor. Bu kafa karışıklığının yok olması için ilk etapta ağustos ayına kadar beklemek gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER