Teknoloji

Apple iPad Air 2 ve iPad mini 3’ü yanlışlıkla açık etti

apple-ipad-air-2-ipad-mini-3-rehber-1610114
Apple 16 Ekim basın toplantısının hemen öncesinde büyük bir çam devirdi ve bugünkü etkinlikte tanıtmasını beklediğimiz yeni iPad’leri, iPad Air 2 ve iPad mini 3’ü açık etti.

iTunes Store’da yer alan ve iOS 8 için hazırlanmış resmi kullanım kılavuzunun ekran görüntüleri zamanından önce güncellenince yeni iPad’ler de gösterilmiş oldu. Her iki cihaza ait görüntülerde TouchID parmak izi okuyucusu dikkat çekiyor. Touch ID sensörünün eklenmesinin dışında bu yeni iPad’ler selefleriyle aynı görünüyor. iPad ekran görüntülerini ilk olarak 9to5Mac ortaya çıkarırken tam çözünürlükteki görüntü hâlâ Apple’ın sunucularında durmaya devam ediyor.

apple-ipad-air-2-rehber-161014

Apple’ın güncellenen yongasetler sayesinde her iki iPad’in de performansını yükseltmesi bekleniyor. iPhone 6’daki A8’i veya ondan biraz daha güçlü olacak A8X yongaseti bu yeni tabletlerde görebiliriz. iPad mini 3’ün daha büyük model iPad Air 2 ile aynı teknik özellikleri taşıyıp taşımayacağını bilmiyoruz. Ancak Apple geçen yıl duyurduğu tabletlerde ikisini de hemen hemen eşit seviyede tutmuştu, ancak şirketin stratejisini değiştirip her iki tablet arasına mesafe koyması gibi bir ihtimâl de daima bulunuyor. Bu arada kullanıcı rehberinde iPad’ler için yeni bir özellikten, sıralı çekim modundan bahsediliyor. Bu özelliğin iPad Air 3’te olduğu belirtilirken iPad mini 3’te böyle bir özelliğin varlığından söz edilmiyor.

apple-ipad-mini-3-rehber-161014-2

iTunes dokümanına bakacak olursak, bu yıl radikal tasarım değişikliği bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak gibi görünüyor. Bu arada rehberde iOS 8.1’den bahsediliyor. Bu da bugünkü etkinlikte iOS 8.1’in ve onunla birlikte hayata geçirilecek Apple Pay’in hakkında da bir şeylerin söyleneceğini işaret ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple iPad etkinliği: 16 Ekimde neler bekliyoruz?

Apple’ın basın toplantısı akşam saat 8’de başlayacak. Detayları Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER