Manşetler

Yeni iPad ile Apple Pencil desteği iPad Pro serisinin ötesine geçiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple ipadApple Chicago’da gerçekleştirdiği eğitim temalı etkinliğinde iPad ailesinin en yeni üyesini gözler önüne çıkardı. 9.7 inç ekranlı yeni iPad, Apple Pencil desteğini iPad Pro serisinin ötesine taşıması nedeniyle dikkat çekiyor. Apple iPad ailesinin en yeni üyesinin hedef kitlesinde ise öğrenciler bulunuyor.

Tanıtım etkinliğinde konuşan Apple’ın ürün pazarlamasından sorumlu başkan yardımcısı Greg Joswiak, iOS ekosisteminde eğitim amacıyla hazırlanmış 200 bin uygulama olduğunu belirtti. Joswiak, en popüler iPad modelinin de 9.7 inç ekranlı versiyon olduğunu dile getirdi.

Cupertino merkezli şirket, Apple Pencil destekli yeni iPad ile bu rakamların gücünü daha somut biçimde kullanmayı amaçlamış gibi görünüyor. Apple Pencil, 2015’in sonunda tanıtılan iPad Pro ile ortaya çıkmıştı. Bugüne kadar sadece iPad Pro modellerini destekleyen kalem, tabletlerden bağımsız olarak satılmıştı.

Touch ID, Retina ekran, HD çözünürlüklü FaceTime kamera ve 8 megapiksel çözünürlüklü arka kamera barındıran yeni iPad’in kalbinde A10 Fusion işlemci bulunuyor. LTE bağlantısına sahip bir versiyonu da bulunan tablet, 10 saatlik bir kullanım süresi vadediyor.

Apple yeni iPad’ini tanıtırken sahnede bazı yenilikleri de gözler önüne serdi. Akıllı açıklama özelliğinin demosunu gerçekleştiren şirket, öğretmenlerin bundan böyle Pages üzerinden ödevleri okuyup notlandırabileceğini belirtti. Pages, Numbers ve Keynotes gibi uygulamaların Apple Pencil destekli yeni versiyonlarının sözünü veren Apple, öğretmenlere de Mac’ler ile sınıfları için dijital kitaplar hazırlama imkanını sunacak. Şirket, Pages uygulamasının içine bir kitap oluşturma aracı ekleyecek.

iPad ailesinin en yeni üyesini tanıtırken eğitim odaklı uygulamaların yanı sıra bazı artırılmış gerçeklik uygulamalarını da gözler önüne çıkardı. Bu uygulamalardan biri olan Froggipedia, öğrencilere Apple Pencil’in yardımıyla kurbağaları sanal olarak inceleme imkanını sağlıyor.

Apple iPad ailesinin en yeni üyesini Türkiye’de 1699 TL’den başlayan fiyatlarla satacak. 1699 TL’lik modelde kullanıcılara 32 GB dahili depolama alanı sunulacak. 32 GB depolama alanının yanında hücresel bağlantı seçeneği isteyenlerin ise 2 bin 349 TL ödemesi gerekecek. Yeni 9.7 inç iPad ile uyumlu Apple Pencil ise 479 TL karşılığında ayrıca satın alınacak. Gümüş, altın rengi ve uzay grisi renk seçeneklerine sahip yeni iPad, Türkiye’de nisan ayı içinde raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER