Teknoloji

Apple iOS kurallarını reklamcılara göre düzenledi, Google ve Adobe’ye giriş izni yok

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve Google’un mobil reklam alanında yeşeren rekabetini izlemek daha şimdiden oldukça ilginç bir hâl aldı. Görünüşe göre işler daha da ilginç hâle gelecek.

Apple iOS üzerinde reklam vermek isteyenler için belirlediği kuralları yayınladı. Bu kurallar dış reklamcılara reklamların istatistiklerini toplama izni verirken, Apple yeni kurallara Google’ın AdMob’unu oyunun dışına itecek bazı maddeler de eklemekten geri kalmamış.

Her ne kadar Google’dan isimle bahsedilmese de, sadece “bağımsız” reklam sağlayıcılarının istatistiklerini toplayabileceği belirtilmiş. Apple maddelerin arasına “Apple dışında herhangi bir mobil cihaz, mobil işletim sistemi ya da mobil cihaz geliştiricisi ya da dağıtıcısı tarafından sahiplenilmiş ya da desteklenmiş reklam servis sağlayıcılarının bağımsız sayılamayacağı” şeklinde bir eklenti yapmış. Bu madde sadece AdMob’u etkileyecek gibi görünmüyor, “Apple’ın dışındaki geliştirme ortamları” tabirini göz önünde bulundurursak Adobe ve Greystripe gibi kuruluşlar da Apple’ın bu tutumundan nasibini alacak gibi görünüyor.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER