Manşetler

Apple iOS’in kamera uygulamasına artırılmış gerçeklik özellikleri ekleyebilir

apple ios kameraApple, artırılmış gerçeklik teknolojisine olan ilgisini daha önce çeşitli vesilelerle gündeme getirmişti. Business Insider’da yer alan bir haber, şirketin ilgisinin bundan sonra nereye gidebileceği konusunda ipucu veriyor. Habere göre, Apple iOS kamera uygulamasına artırılmış gerçeklik özellikleri eklemek için çalışıyor. Cupertino merkezli şirketin bu çalışmalarında daha önceden satın aldığı Metaio ve Flyby Media gibi artırılmış gerçeklik konusunda uzmanlaşmış girişimlerin yetenek havuzundan faydalandığı düşünülüyor. Apple’ın hedefinin kameranın gerçek bir insanın yüzüne veya nesneye doğrultulduğunda yüzü veya nesneyi tanıması ve görüntünün manipüle edilmesi olduğu belirtiliyor.

Apple, iOS’teki Fotoğraflar uygulamasının son versiyonuna yüz tanıma teknolojisini eklemişti. Teknoloji devi, 2015’te de dijital yüz dönüştürme üzerine uzmanlaşan FaceShift isimli şirketi satın almıştı.

Apple iOS kamera uygulamasının artırılmış gerçeklik yeteneklerini geliştiricilere açabilir

Apple iOS kamera uygulamasına artırılmış gerçeklik özelliklerini ekledikten sonra üçüncü taraf geliştiricilerin de bu özelliklerden faydalanmasını sağlayabilir. Artırılmış gerçeklik özelliğinin önümüzdeki eylül ayında yayınlanması beklenen yeni iOS sürümüyle kullanıcılara ulaştırılabileceği belirtiliyor.

Bazı akıllı telefon üreticileri, daha önce kamera uygulamasına artırılmış gerçeklik özellikleri eklemek için çeşitli denemeler yapmıştı. Örneğin, Sony üst segment Xperia telefonlarında fotoğraflara farklı üç boyutlu objeleri eklemeyi mümkün kılmıştı. Ancak Apple’ın artırılmış gerçeklik ile temasının biraz daha sıcak ve işlevsel olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER