Manşetler

Apple iOS 8.1.3 yayınlandı, güncellemeler için gerekli boş alan miktarı azaltıldı

iphone-6-plus-inceleme-00009

Apple iPhone, iPad ve iPod touch için çeşitli hata düzeltmeleri içeren ve platforma birkaç yeni özellik ekleyen bir yazılım güncellemesi yayınladı. İndirilmeye sunulan iOS 8.1.3’ün getirdiği en önemli yenilik, kablosuz bağlantı üzerinden güncellemenin yüklenmesi sırasında ihtiyaç duyulan boş alan gereksiniminin eskisi kadar fazla olmaması.

Şİmdiye kadar çoğu güncellemenin yüklenmesi için birkaç gigabaytlık boş saklama alanının bulunması gerekiyordu. Bu da birçok düşük kapasiteli ve fiyatlı iOS cihazı için güncellemeyi zorlaştırıyordu. Sonuç olarak güncelleme için ortalama 4.7 GB’lık boş alana ihtiyaç duyan iOS 8’e yapılan geçişler, daha önceki sürümlere yapılan geçişlerden epey yavaş kalmıştı. Şimdiyse boş alan gereksiniminde hatırı sayılır oranda azaltmaya gidilmiş gibi görünüyor.

Kablosuz bağlantı üzerinden güncelleme için ihtiyaç duyulan boş alanda azaltıma gidilmesinin yanı sıra iOS 8.1.3 Apple kimliğiyle girişte karşılaşılan sorunları çözüyor, iPad’de çoklu görev hareketleriyle ilgili yaşanan probleme çözüm getiriyor, Spotlight arama sonuçlarındaki bir hatayı çözüyor. Ayrıca eğitimle ilgili standart testler için yeni seçenekler de ekliyor.

iOS 8.1.3 güncellemesini Ayarlar uygulaması altında bulunan Yazılım Güncellemesi bölümünden yükleyebilirsiniz.

ios-8-1-3-yenilikler-270115

İLGİLİ HABERLER