Teknoloji

Apple kaybolan iMessage’lar yüzünden grup davasıyla karşı karşıya kalmaktan kurtuldu

iphone-6-plus-inceleme-00020

Apple, kendisi için oldukça masraflı sonuçlanabilecek bir davadan kaçmayı başardı. Bloomberg’de yer alan habere göre, şirket kaybolan iMessage’lar yüzünden hakkında yapılan şikayette iMessage uygulamalarının mahkeme salonuna taşınmasını engelleyecek bir karar aldırtmayı başardı. Kaliforniya eyaletinin San Jose şehrinde yaşayan davacı Adrienne Moore, iPhone 4’ten Samsung’a geçiş yaptıktan sonra diğer iPhone kullanıcıları tarafından kendisine gönderilen kısa mesajların iMessage tarafından bloke edildiğini öne sürmüştü.

iMessage’ı “kusurlu” olarak niteleyen Moore, Apple’ın aksiyonlarının insanların tüm kısa mesajlarını almasını engellediğini dile getirdi. Moore’un şikayetini inceleyen bölge mahkemesi hakimi Lucy Koh, iddiaların belli bir dayanağının bulunduğunu kabul etse de, ortada grup davasını gerektirecek bir durumun olmadığına hükmetti. Davaya müdahil olmak isteyen herkesin bahsedilen kusurdan etkilenip etkilenmediğine dair kanıt olmadığını belirten Koh, davanın sözleşmeden doğan müdahale yasaları üzerine kurulduğunun da altını çizdi.

Koh, iMessage kısa mesajların iletimini etkilemiş olsa bile, bunun mahkemeye grup davasına katılanların durumun olumsuz sonuçlarından muzdarip olduğuna dair yeterli kanıt vermeyeceğini belirtti.

Apple iMessage’ın iOS ile yollarını ayıranlara SMS teslimiyle ilgili bazı problemler yaşattığı biliniyor. Şirket geçtiğimiz yılın sonlarıda işletim sistemini değiştirenlerin iMessage’dan çıkması için özel bir araç bile geliştirmişti. Son yıllarda mahkemelerde epey zaman harcayan Apple için ekstra bir davadan kurtulmanın önemli bir kazanım olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER