Manşetler

Apple ikinci mali çeyrek sonuçları: 58 milyar dolar gelir, 13.6 milyar dolar net kâr

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple 28 Mart tarihinde biten ikinci mali çeyrek yılına ait finans raporunu paylaştı. Detayların arasında Apple’ın geride kalan çeyrekte 58 milyar dolar gelir ve bundan 13.6 milyar dolar net kâr elde ettiği de yer alıyor.

Her iki rakam da şirket için mükemmel bir çeyreğin geride kaldığını gösteriyor, ayrıca yıldan yıla da önemli bir artışın gerçekleştiği görülüyor. Apple geçen yılın aynı çeyreğinde 45.6 milyar dolar gelir ve 10.2 milyar dolar net kâr açıklamıştı. Bu arada Apple ikinci mâli çeyrekte elde edilen gelirlerin yüzde 69’unu uluslararası satışların oluşturduğunu kaydetti.

Apple’ın geride kalan mali çeyrekte sergilediği başarıda App Store’un önemli bir payı bulunuyor. Tüm zamanların en iyi performansını elde ettiği belirtilen App Store’a ek olarak Mac ve iPhone tarafında da rekor düzeyinde satışlar kaydedildi. Sonuç olarak şirketin Mart çeyrek yılında gelirleri yüzde 27 oranında artmış oldu.

Apple CEO’su Tim Cook, en iyi Mart çeyrek sonuçlarının elde edilmesinde büyük katkıda bulunan iPhone, Mac ve App Store’un gösterdiği güçlü performansın memnuniyet yarattığını kaydetti. Daha fazla kişinin iPhone’a geçiş yaptığını, Haziran mali çeyrek yılına da Apple Watch’un satışa sunulmasıyla birlikte giriş yaptıklarını dile getirdi.

Apple’ın 2015 üçüncü mali çeyrek yılına yönelik öngörüleri de iyimser. 46 ila 48 milyar dolar arası gelir ve yüzde 38.5 ila 39.5 arası kâr marjı (geride kalan Mart çeyrek yılında kâr marjı yüzde 40.8 oldu) bekleyen şirket operasyon mâliyetlerinin 5.65 ila 5.75 milyar dolar arasında olmasını bekliyor.

İLGİLİ HABERLER