Teknoloji

Apple’ın iCloud anlaşmasındaki gizli mesaj bir sanatçı tarafından ortaya çıkarıldı

apple-icloud-kabul-eden-adam-180115

İnternet sitelerinin hizmet koşullarını çoğu kişi vakit kaybı olarak görüp okumasa da, bu koşullardaki değişiklikler kimi zaman büyük tepkilere yol açabiliyor. Görünen o ki, bu metinler gizli mesajların iletiminde de oldukça önemli bir işlev görüyor.

Apple’ın iCloud için oluşturduğu hizmet koşullarını inceleyen sanatçı Florence Meunier, metin arasına gizlenmiş bir hikayeyi ortaya çıkardı. ”Kabul Eden Adam” adını verdiği hikayeyi özel bir kitapçığa dönüştüren Meunier, Apple’ın metnini CIA tarzında redakte ederek insanların bu tarz metinlere nasıl yaklaştığını da ortaya koymuş oldu.

Apple’ın hizmet koşulları anlaşmasını en çok göz ardı edilen ve en elastik anlaşmalardan biri olarak tanımlayan sanatçı, onaylıyorum yazısı tıklandığında insanların garip koşulları kabul ettiğini ve bu kayıtsız şartsız kabulde sayfanın koşulları okunmayacak şekilde tasarlanmasının önemli bir rol oynadığını dile getirdi. Meunier, eseriyle insanları hizmet koşullarını okumaya teşvik etmeye çalıştığının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER