Teknoloji

Apple HomePod yurt dışında ön siparişe sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple homepodApple’ın akıllı hoparlörü HomePod, 349 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında ön siparişe sunuldu. 9 Şubat’tan itibaren gönderimleri başlayacak ve piyasada da bulunabilecek olan bu akıllı hoparlör ilk etapta ABD, Birleşik Krallık ve Avustralya’da satışa sunuluyor.

Aslında Apple, HomePod’u geçtiğimiz aralık ayında piyasaya sunmayı planlıyordu. Ancak ürünü piyasaya çıkışa daha iyi şekilde hazırlamak amacıyla çıkış ertelendi. Yine de, HomePod başlangıçta bazı özellikler eksik şekilde çıkacak.

HomePod sahipleri başlangıçta, birden fazla hoparlörü eşleştirme ve farklı odalara aynı anda müzik yayını yapmayı sağlayan AirPlay 2 desteğinden yararlanamayacak. Apple, bunun yıl içinde ücretsiz bir yazılım güncellemesiyle geleceğini kaydetti.

HomePod’da, Apple’ın ilk kez iPhone 6’da kullandığı Apple A8 yongası bulunuyor. Dahili Siri, altı adet mikrofon, HomeKit desteğiyle evdeki uyumlu akıllı ev cihazlarını kontrol etme imkanı, oda içinde yerleştirilen pozisyona göre ses çıkışını otomatik olarak optimize etme gibi başlıca özellikleri barındırıyor.

Apple’ın akıllı hoparlörü ile sadece Apple’ın müzik servisi olan Apple Music üzerinden müzik dinlemek mümkün oluyor. Şu an için Spotify ve benzeri üçüncü taraf müzik servisleri desteklenmiyor.

HomePod önümüzdeki bahar aylarında Fransa ve Almanya’ya da gelecek. Hoparlörün Türkiye’ye ne zaman geleceği hakkında ise şu an için bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER