Teknoloji

Apple HomePod mini’nin sıcaklık ve nem yeteneklerini açıyor

homepod mini

Apple çarşamba günü 2. nesil HomePod hoparlörün duyurusunu yaptı. Bu yeni hoparlörün sahip olduğu yeniliklerden biri de yerleşik bir sensörle sıcaklık ve nemi takip etme yeteneği oluyor. Görünen o ki, bunlar daha küçük ve daha ucuz olan HomePod Mini‘nin hâlihazırda yapabildikleri şeyler.

Şirket, HomePod mini özellikleri hakkında bilgi veren web sitesi sayfasına bu yeni yetenekleri ekledi. Ve küçük boyutlu hoparlörün piyasaya çıkışından bu yana cihazlarda bulunan ancak daha önce kullanılamayan gizli bir sıcaklık ve nem sensörünü açmayı planladığını belirtti. Bu sensöre sahip olanların, sıcaklığı veya nemi ölçmek ve örneğin sıcaklık 25 santigrat derecenin üzerine çıktığında bir fanı açmak veya uyumlu bir akıllı termostatı ayarlamak için Apple Home otomasyonlarını çalıştırmak için ayrı bir aygıt satın almalarına gerek kalmayacaktır.

Sıcaklık ve nem algılama özellikleri iOS 16.2’de henüz açık görünmüyor. Ayrıca iOS 16.3 beta sürümünde de henüz etkin olmadığı görülüyor. Ancak bir Twitter kullanıcısı söz konusu özelliğe erkenden erişmiş. Ancak Apple, The Verge sitesine verdiği demeçte özelliğin yakında çıkacak bir yazılım güncellemesinde geleceğini doğruladı.

homepod mini

Sıcaklık ve nem algılama özelliğini kullanmaya başlayanların, akılda tutmaları gereken birkaç husus da var. Apple’ın HomePod Mini sayfasının dipnotlarında, hoparlörün “açılıştan hemen sonra sensörleri kalibre etmesi için biraz zamana” ihtiyacı olduğu ayrıntılarıyla anlatılıyor. Daha da önemlisi, Apple’ın “sesin uzun süre yüksek ses seviyelerinde çaldığı bazı durumlarda doğruluğun düşebileceğini” söylemesi oluyor. Bu nedenle, yanlış olduğunu düşündüğünüz sonuçlar alıyorsanız, kısa bir süre geçtikten sonra tekrar kontrol etmeniz yerinde olacaktır.

Apple’ın halihazırda yurt dışındaki birçok insanın evinde yaşayan bir cihaz için geriye dönük olarak kullanışlı yeni bir özellik eklemesi oldukça iyi bir haber gibi görünüyor. Bloomberg’den Mark Gurman, Mart 2021’de HomePod Mini’nin bu yeteneğe sahip olduğunu söylemişti. Bu özelliğin kullanılabilir hâle gelmesi ise iki yıla yakın bir zaman almış oluyor.

İLGİLİ HABERLER