Teknoloji

HomePod mini’nin gizli sensörü ortaya çıktı

apple homepod mini
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, HomePod mini akıllı hoparlörünü geçtiğimiz ekim ayında tanıtmıştı. Görünen o ki, akıllı hoparlör tanıtımda gösterilenden daha fazla yeteneğe sahip. Bloomberg’in haberine göre, hoparlörde Texas Instruments tarafından üretilen ve hem sıcaklık hem de nem ölçebilen bir sensör bulunuyor.

iFixit 1.5 x 1.5 mm. boyutlarındaki sensörün cihazın diğer bileşenlerinden farklı bir yerde durduğunu belirtti. Bu da söz konusu sensörün cihazın iç sıcaklığını ölçmek için yerleştirilmediğini düşündürüyor. Apple’ın bu sensör tarafından yapılan ölçümlerle toplanan verilerin termostat veya fan gibi diğer HomeKit uyumlu cihazlarla paylaşmak için görüşmeler yaptığı da belirtiliyor.

Amazon’un en yeni Echo hoparlörleri bunu yapabiliyor. Kullanıcılar 2020 model Echo hoparlörleriyle Alexa rutinlerinden faydalanarak evdeki diğer cihazları çalıştırabiliyor.

Bloomberg’in haberinde Apple’ın HomePod mini’yi aynı şeyleri yapabilmesi için programlayabileceği belirtiliyor. Verilerin termostatla paylaşılmasının kullanıcıları ekstra sensörler satın almaktan kurtarabileceği ifade ediliyor.

Apple, gizli HomePod mini sensörünü ne zaman çalıştıracağı konusunda şimdilik bilgi vermiş değil. Ancak şirket geçmişte de benzer bir şey yapmıştı. Şirket, 2008’de çıkan iPod touch’ta bulunan Bluetooth sensörünü yıllar sonra aktif hâle getirmişti.

İLGİLİ HABERLER