Teknoloji

Apple yeni akıllı hoparlörü HomePod mini’yi tanıttı

apple homepod mini

Apple, akıllı hoparlörü HomePod’un HomePod mini adını taşıyan yeni versiyonunu duyurdu. Orijinal HomePod’un daha küçük bir versiyonu olan HomePod mini, daha kompakt ve uygun fiyatlı bir seçenek niteliği taşıyor.

Tıpkı orijinal HomePod gibi, HomePod mini de siyah veya beyaz renkli bir kumaş kaplama ile Siri’nin hareket dalgalarını gösteren bir ekranın birleşiminden oluşuyor. HomePod mini’nin orijinal versiyona kıyasla biraz daha kısa ve küresel bir görüntüye sahip olduğu söylenebilir.

HomePod mini’de Apple’ın S5 işlemcisi bulunuyor. Apple bu işlemcinin “sayısal ses” işleme özelliğiyle müziğin sesinin nasıl geldiğini saniyede 180 defa ayarlayabildiğine dikkat çekiyor. Çok sayıda HomePod mini hoparlör müziği eş zamanlı olarak çalabiliyor. Buna ek olarak, HomePod mini’ler aynı odaya yerleştirildiklerinde birbirleriyle akıllı biçimde eşleştirilebilecek. Şirket, geçtiğimiz yıl iPhone’da kullandığı U1 yongasıyla da HomePod için daha iyi bir Handoff deneyimi sunmayı vadediyor.

Apple bu yıl içinde HomePod mini’yi üçüncü taraf müzik uygulamalarına da açmayı planlıyor. Bu uygulamalar arasında Pandora, Amazon Music ve iHeartRadio yer alırken, Spotify’ın bulunmaması dikkat çekiyor.

apple homepod miniApple’ın HomePod ile sunduğu özelliklerden birisi de Intercom özelliği. Kullanıcılar HomePod’ları farklı odalara yerleşip ev içi iletişimde kullanabiliyor. Intercom mesajları iPhone, iPad ve Apple Watch’lar üzerinde görülebiliyor.

Orijinal HomePod, 2018’de 349 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Bu da HomePod’u Amazon Echo veya Google Home serisi hoparlörlerden daha pahalı hâle getirmişti. Yüksek fiyat ve Apple’ın uyguladığı bazı kısıtlamalar, HomePod’un rakiplerine karşı zorlanmasına neden olmuştu.

homepod mini

 

Apple HomePod mini, ABD’de 99 dolar karşılığında satılacak. Cihaz 6 Kasım’da ön siparişe çıkacak. Teslimatlar ise 16 Kasım’da başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER