Teknoloji

Apple ev otomasyonunu yaygınlaştırmak için inşaat şirketleriyle birlikte çalışıyor

apple homekitApple, Nesnelerin İnterneti ürünleriyle dolu örnek evler hazırlanması için ABD’de çeşitli inşaat şirketleriyle ortak çalışma yürütüyor. Şirket böylelikle yeni ev almayı düşünenlere akıllı teknolojiler sayesinde ne gibi imkanlara erişeceklerini göstermeyi amaçlıyor. Söz konusu akıllı teknoloji içeren ürünlerin hepsi, tahmin edilebileceği üzere, Apple HomeKit platformu içinde yer alıyor. Cupertino merkezli şirket bu yolla iOS ekosistemine yeni kullanıcılar eklemeyi amaçlıyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Apple potansiyel alıcılara evlerini iPhone ve iPad üzerinden kontrol edebileceklerinin gösterilmesi için çok sayıda inşaat şirketiyle birlikte çalışıyor. Apple HomeKit sayesinde evdeki ışıkların günün belirlenen saatinde otomatik olarak yanması mümkün olabiliyor. Perde ve güneşliklerin uzaktan kontrolü, ev ses sistemi üzerinden müzik yayını başlatmak gibi özellikler de HomeKit ile sunulanlar arasında yer alıyor.

Bu tarz araçları evlere daha sonradan monte etmek de mümkün. Ancak eve taşınır taşınmaz bu teknolojik imkanlara sahip olmanın da ayrı bir cazibesi olduğu kesin. Yurt dışında inşaat şirketlerinin de teknoloji kullanımı konusunda istekli olması, Apple’ın amaçlarına ulaşmasını kolaylaştırabilir.

Apple HomeKit sayesinde iOS kullanıcılarını uzun vadede koruyabilir

İnşaat şirketleriyle birlikte hareket etmek, Apple’ın akıllı ev pazarındaki yükselişini hızlandırabilir. HomeKit sayesinde Cupertino merkezli şirket, iOS ekosistemindeki kullanıcıları daha uzun vadede de koruyabilir. Ev otomasyonuyla HomeKit sayesinde tanışan kullanıcıların iOS cihazlarıyla yönetim imkanından kolay kolay vazgeçmeyeceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER