Teknoloji

Apple Haritalar uygulamasının yeni versiyonu için veri topluyor olabilir

apple-harita-araba-040215-1

Kameralarla kaplı bir araba, ABD’nin San Francisco şehrinde görüntü kaydı yaparken başka kameralara yakalandı. Arabanın sahibinin Apple olması ise arabayı ve gerçekleştirdiği görüntü kaydını değerli kılıyor.

Fotoğrafları çekilen minivan tipi aracın Apple’ın üstüne kayıtlı olduğu Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi tarafından doğrulandı. Otomobile yerleştirilen kameraların dönen silindirik birimlere sahip olmasıysa akıllara Google ve HERE’ın sokakların yüksek çözünürlüklü haritalar yaratmak için kullandığı LIDAR teknolojisini getirdi. Bu benzerliğin keşfi ise Apple’ın Haritalar uygulamasını yakında daha zengin verilerle güçlendirebileceğini gösteriyor.

apple-harita-araba-040215-2

Kaliforniya plakası taşıyan benzer bir araç geçtiğimiz eylül ayında New York’un Brooklyn bölgesinde de görülmüştü. Dolayısıyla Apple’ın haritalama işlemlerini bir süredir devam ettirdiğini ve güncellenmenin yakında kullanıma sunulabileceğini söylemek de mümkün hâle geliyor.

apple-harita-araba-040215-3

LIDAR sistemi dışında 12 kamera daha bulundurduğu görülen aracın çevresinin yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını çektiği belirtiliyor. Google da haritalama sürecinde benzer bir işlem uyguluyor. Disk şeklindeki antenlerin ise aracın hareketlerini doğru biçimde ölçmeye yaradığı ifade ediliyor. Apple’ın söz konusu aracı sürücüsüz otomobil çalışmaları kapsamında kullanıldığı iddia edilse de, şirketin bu konuda test izni bulunmadığı için bu iddianın gerçek olma ihtimali oldukça düşük kalıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER