Teknoloji

Apple GT Advanced fabrikasını veri merkezine dönüştürüyor

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

ABD’deki üretim oranını artırmayı uzun süredir isteyen Apple, bu konudaki planlarını daha önceden açıklamıştı. Şirket uzun yıllardır birlikte çalıştığı GT Advanced’in batmasının ardından kuruluşuna yardımcı olduğu Arizona’daki safir fabrikasındaki üretimi üstlenmeyi planladığını duyurmuştu. Şirketin bu planları beklenen doğrultuda ilerlemese de, Apple fabrikadan uygun verimi almanın yolunu bulmuşa benziyor.

Yapılan açıklamada fabrikanın güneş enerjisiyle çalışan ve Apple’ın dünya çapındaki ağının yönetildiği bir veri merkezine dönüştürüleceği belirtildi. Şirketin tesise yapacağı yatırımın miktarı 2 milyar dolar olarak açıklanırken, doğrudan 150 kişiye iş imkanı oluşturulacağı ifade edildi. Tesisin inşaat sürecinde de 300 ila 500 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Veri merkezinin ne zaman hazır olacağı bilinmese de, fabrikanın kontrolü 2015’in sonuna kadar GT Advanced’de olacak.

Apple 2013’ün kasım ayında açıkladığı ilk planında fabrikada 2000 kişiye iş imkanının sağlanması ve şirketin ABD’deki üretim ağına yeni bir noktanın eklenmesi amaçlanmıştı. Bu süreçte Apple, GT Advanced’e 578 milyon dolar borç vereceğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER