Teknoloji

Apple giyilebilir ürün pazarında Fitbit’i geride bıraktı

apple giyilebilir urun2017’nin Fitbit adına iyi geçtiğini söylemek pek mümkün değil. Şirketin bir mali krizin ya da eşiğinde olduğuna dair dedikodular son zamanlarda yüksek sesle dillendiriliyor. Fitbit’in akıllı saat pazarına girmeyi de yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ertelediği iddia edilse de, bu iddia şirketin CEO’su tarafından yalanlanmıştı. Strategy Analytics’in açıkladığı rakamlar da Fitbit adına pek sevindirici değil. Apple giyilebilir ürün pazarında zirveyi Fitbit’ten alırken, Xiaomi de Fitbit’in önüne geçmeyi başardı.

Giyilebilir ürün pazarının sınırlarının biraz belirsiz olduğu söylenebilir. Hâli hazırda hem Fitbit tarafından üretilen fitness bileklikleri hem de akıllı saatler bu kategori altında yer alıyor. Sadece akıllı saat üreten Apple’ın pazarın zirvesine yerleşmesi, akıllı saat satışlarının fitness bilekliği satışlarının önüne geçtiğini gösteriyor. Bu tablo, Fitbit’in akıllı saat üretme isteğini anlaşılır kılıyor.

Xiaomi’nin geride kalan çeyrekte sergilediği performans da bu durumu doğruluyor. Giyilebilir ürün pazarında Fitbit’i geride bırakan Xiaomi’nin portföyünde de akıllı saat ve fitness bileklikleri bulunuyor. Ancak Xiaomi’nin pazarının Fitbit’e kıyasla daha küçük olduğunu da ayrıca belirtmekte fayda var.

Apple giyilebilir ürün pazarının yüzde 15.9’unu kontrol ediyor

Yılın ilk üç ayında 3.5 milyon Apple Watch sevkiyatı gerçekleştiren Apple, yüzde 15.9’luk payı ile pazarın zirvesinde yer alıyor. Fitbit ise yılın ilk 3 ayında 2.9 milyon giyilebilir ürün sattı. Şirket, geçtiğimiz yılın ilk 3 ayında ise 4.5 milyon giyilebilir ürün sevkiyatı gerçekleştirmişti.

İLGİLİ HABERLER