Teknoloji

Apple geliştirici portalının yenileme çalışmaları için durum sayfası açtı

Apple’ın geliştirici portalı hâla kapalı, şirket geçen hafta gerçekleşen güvenlik ihlâlinin ardından tüm altyapısını yenilemek için çalışmalara başlamıştı. Yedi günü aşkın zamandır kapalı olan geliştirici portalı için Cupertino şirketi yeni bir durum sayfası açtı, buradan geliştirici sitesinin yenilenmesi ve geliştirilmesine yönelik çalışmaların ilerleme süreci hakkında ziyaretçilere bilgi veriliyor, portalın ne zaman açılacağı konusunda geliştiricilerin fikir sahibi olması amaçlanıyor.

Yazıyı hazırlarken kontrol ettiğimizde iTunes Connect ödeme mekanizması ve hata raporlayıcısı bölümlerinin çalışır durumda olduğunu gördük. Ancak uygulamalarını Apple’ın yeni işletim sistemleri için hazır hâle getirmeye uğraşan yazılımcılar daha çok yolun olduğunu göreceklerdir. Ne gibi yeniliklerin olduğunu gösteren videolar ve sürüm öncesi dokümantasyon sayfaları da hâla kapalı durumda. iOS ve Xcode 5’in yeni sürümlerini indirmeyi sağlayan yazılım indirme bölümünün de hâla kapalı olduğu görülüyor.

Apple’dan konuyla ilgili olarak geliştiricilere aşağıdaki gibi bir e-posta mesajı gönderildi:

“Geliştirici web sitemizin kapalı olmasının yarattığı önemli rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Geliştirici sistemlerimizi elden geçirmek, sunucu yazılımını güncellemek ve tüm veri tabanımızı yeniden inşa etmek için zamanla yarışıyoruz. Sistemlerimizi tamamen yeniden geri getirmek için çalışırken en son gelişmeleri de sizinle paylaşmak istiyoruz.

Güncellenmiş sistemlerimizi öncelikle Serfikalar, Tanımlayıcılar & Profiller, Apple Geliştirici Forumları, Hata Raporlayıcısı, sürüm öncesi geliştirici kütüphaneleri ve videolardan başlayarak faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Daha sonra yazılım indirmelerini yeniden ayağa kaldıracağız, böylelikle iOS 7, Xcode 5 ve OS X Mavericks betaları program üyeleri tarafından yeniden indirilebilecek. Daha sonra geride kalan sistemleri faaliyete geçireceğiz. Sizi süreçlerden haberdar etmek amacıyla, sistemlerimizin elverişliliğini gösteren bir durum sayfası hazırladık.”

İlgili >> Apple Geliştirici Sistem Durumu, 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER