Eğlence

Apple etkinliğinin sonundaki PC karakteri sürprizi – Video

Apple’ın ARM tabanlı M1 işlemcili Mac bilgisayarları duyurusunda Apple Silicon tabanlı ilk dizüstü bilgisayarlar MacBook Air ve MacBook Pro ile Mac mini masaüstü bilgisayar tanıtıldı. Ancak etkinliğin sonunda izleyicileri bir sürpriz bekliyordu. 2000’lerin ortalarında Amerikan TV’lerinde gösterilen “I’a Mac, and I’m a PC” reklamlarında PC rolünü üstlenen John Hodgman, Tim Cook sanal etkinliği bitirdikten sonra birdenbire ortaya çıktı.

Kısa videoda Hodgman, Apple’ın yeni M1 tabanlı Mac’lerinin duyurusuna PC’nin verdiği tepkileri canlandırıyor. Güncellenmiş Mac’lerin PC’lerle karşılaştırıldığında artan performans ve pil ömrü ile ilgili olarak şikayetini komik şekilde anlatıyor. Ne var ki, PC’nin yanında Mac’i, reklamlarda o karakteri canlandıran Justin Long’u görmüyoruz.

2006 yılında gösterilen reklamlar, Apple’ın bilgisayarlarında Intel işlemcilerine yaptığı geçişten sonra başlamıştı. Long’un canlandırdığı Mac karakteri bir Mac bilgisayarın etkileyici yanları aktarırken, PC karakteri ise Windows tarafında da işlerin anlatıldığı kadar iyi olduğunu anlatmaya çabalıyordu.

Apple’ın bu reklam kampanyasını M1 Mac’ler için yeniden canlandırıp canlandırmayacağını şu an için bilmiyoruz. Ancak masaüstü ve dizüstü bilgisayarların yeni döneminin başladığı bir günde geçmişi bu şekilde hatırlamak güzel oldu.

İLGİLİ HABERLER