Teknoloji

Apple Eddy Cue’nun unvanında küçük ancak dikkat çekici bir değişiklik yaptı

apple eddy cue

Apple, perşembe günü üst düzey yönetici Eddy Cue’nun iş unvanında, şirketin uzun süredir odaklandığı bir ilgi alanına yönelik küçük ama anlamlı bir düzenleme yaptı ve “Hizmetler” ibaresini de ekledi.

Eddy Cue, iTunes’un ve App Store’un oluşturulmasına yardımcı olan ve uzun süredir Apple’da kıdemli başkan yardımcılığı yapan bir üst düzey yöneticidir. Yeni “Hizmetler Kıdemli Başkan Yardımcısı” unvanı, şirketin doğrudan bir medya işine ve abonelik satıcısına dönüşmese bile, bunun giderek daha önemli hâle gelen bir iş olduğunu gösteriyor.

Perşembe gününe kadar Eddy Cue; iTunes Store, Apple Music, Apple Pay, Haritalar, Arama Reklamları, iCloud ve iWork’u denetlemeyi içeren sorumluluklarla internet yazılımı ve hizmetlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısıydı. Yeni iş tanımı, Apple’ın abonelik tabanlı hizmetlere yönelik giderek daha da yoğunlaşan yaklaşımını ortaya koyuyor.

Apple, Eddy Cue’nun Apple Music, Apple News, Apple Podcast’ler, Apple TV uygulaması ve Apple TV Plus’ın yanı sıra Apple Pay, Apple Card, Haritalar, Arama Reklamları, Apple’ın iCloud hizmetleri ve Apple’ın üretkenlik ve yaratıcılık uygulamaları dahil olmak üzere tüm Apple hizmetlerini denetlediğini belirtiyor.

Apple hâlâ donanım ve yazılım satarak tonlarca para kazanıyor. 2021 mali yılının üçüncü çeyreğinde toplam 81,43 milyar dolar kazandı. Ancak hizmetler işi de özellikle son zamanlarda büyüyor ve aynı çeyrek yıllık dönemde tüm zamanların en yüksek gelirini 17,5 milyar dolar ile elde etti. Apple, Ted Lasso gibi popüler orijinal yapımların da katkısıyla bu büyük başarıyı elde ederken, bu sonbaharda Foundation gibi Game of Thrones çapında yapımlarla daha da büyük bir hamle yapmaya hazır gibi görünüyor.

Cue, Apple’da geçirdiği zaman boyunca birçok önemli ürün ve hizmette rol oynadı. Bunların arasında Apple’ın aktif olarak Google Asistan ile rekabet etmeye başlamasından önce bir süre boyunca Siri’yi yönetmesi de dahildi. Ayrıca, Cue ile yazılım mühendisliği kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi arasında, Epic ve Apple tekelcilik davasının bir parçası olarak ortaya çıkarılan e-posta yazışması sayesinde Apple’ı iMessage’ı Android’e getirmeye zorlayan birkaç yöneticiden biri olarak biliniyor.

Unvan değişikliği, Cue’nun günlük işlerinde çok fazla değişiklik yaratmayacaktır. Ancak Apple’ın hizmet işinin devam edeceğinin, daha da ilerleyeceğinin bir kanıtı olarak gösterilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER