Teknoloji

Apple Destek uygulaması Genius Bar sıralarını kısaltabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-destek-uygulamasi-231115

Apple, destek hizmetlerini müşterilerine ulaştırma yaklaşımında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. iPhone satışlarının şirketin ana gelir kalemine dönüşmesinden uzun bir süre sonra Cupertino merkezli şirket, destek sayfasına iOS cihazlarında bir yer açmak için çalışmalar yapıyor.

Apple henüz söz konusu iOS uygulamasının varlığını doğrulamış değil. Ancak geçmişte Apple ürünlerine ilişkin isabetli öngörüler ve sızıntılar paylaşmasıyla tanınan Sonny Dickson tarafından yayınlanan ekran görüntüleri, şirketin kapsamlı bir destek uygulaması geliştirdiğini gösteriyor. Görüntüleri yayınlayan ilk mecranın ise uSwitch.com isimli bir teknoloji sitesi olduğunu belirtmek gerekiyor.

Sızan ekran görüntülerine bakıldığında Apple Destek uygulamasının büyük ölçüde destek sayfasının işlevini gerçekleştirdiği anlaşılıyor. Bu da uygulama ile sıklıkla karşılaşılan problemlerin çözülebileceğini, destek uzmanlarıyla sohbet edilebileceğini, cihazı tamire göndermek için randevu alınabileceğini, Genius Bar randevuları oluşturulabileceğini gösteriyor. Apple Destek uygulamasının yayınlanması durumunda Apple cihazlarının kullanımı konusunda kolay erişilebilir bilgiler sunacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Apple Destek uygulaması şirketin destek seçeneklerini artıracak gibi gözükmese de, mevcut seçenekleri daha kolay erişilir hâle geleceğe benziyor. Apple’ın mevcut Destek sayfasında gezinmek ve ihtiyaç duyulan bilgiye ulaşmak kimi zaman oldukça zor bir hâl alabiliyor. Apple Destek uygulaması ise kullanıcıların Apple ID’lerinin bağlı olduğu kayıtlı ürünler listesinden hareketle bilgi sunacak gibi gözüküyor. Kayıtlı cihazlar listesinin dikkate alınması, Apple Destek ile gerçekleştirilen yardım aramalarının kullanıcıların karşısına daha ilgili sonuçlar çıkarabileceği anlamına geliyor.

Artık insanlar mobil cihazlarıyla daha sık vakit geçirdiği için Apple’ın destek tekliflerini iPhone üzerinden de sunması, pek çok kişinin işini kolaylaştıracak bir hamle gibi gözüküyor. Mevcut Apple Store iOS uygulaması, kullanıcılara sadece Genius Bar randevusu alma fırsatını veriyor. Uygulamada başka bir destek seçeneği bulunmuyor.

Apple Destek uygulaması yayınlandığı takdirde, kullanıcılar şirketin veri tabanına daha kolay ulaşabileceği için Genius Bar sıralarının azalması ihtimal dahilinde yer alıyor. Özellikle Genius Bar randevusu almanın oldukça zor olduğu ve günlük randevu sıralarının sürekli uzun olduğu Türkiye’deki Apple mağazaları için bu ihtimalin oldukça heyecan verici olduğunu söylemek gerekiyor. Apple Destek uygulamasıyla Türkiye’deki Apple cihaz sahiplerinin problemlerini mağazaya gelmeden çözme oranının yükseleceğini söylemek hayalci bir yaklaşım olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER