Eğlence

Apple’ın çevrimiçi video servisi Netflix’ten ucuz olabilir

apple orijinal video

apple cevrimici videoApple çevrimiçi video servisi için uzun süredir hazırlık yapıyor. Oldukça kuvvetli bir orijinal içerik portföyü oluşturan şirketin Oprah Winfrey gibi büyük isimlerle de görüşmeyi sürdürdüğü söyleniyor. Winfrey gibi büyük bir ismin varlığı Apple’a Netflix ile gireceği rekabette avantaj sağlama potansiyeli taşısa da, sadece Winfrey’in Apple’ı öne taşımaya yetip yetmeyeceği bilinmiyor.

Netflix’in Stranger Things, House of Cards ve Daredevil gibi popüler dizileriyle rekabet etmek için Apple güçlü içeriklerden daha fazlasına ihtiyaç duyacak gibi görünüyor. Şirketin bunun için çevrimiçi video servisinin aylık abonelik ücretini Netflix’in aylık ücretinin altında tutacağı söyleniyor. Apple’ın servisi ilk etapta Apple TV abonelerine ücretsiz olarak sunması da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Her iki senaryo da kulağa ilk başta biraz zorlama geliyor. Apple multimedya içerikler üzerinden para kazanma konusundaki yeteneğini bundan uzun süre önce iTunes ile müzik sektörünü dönüştürerek kanıtlamıştı. Cupertino merkezli şirketin orijinal video içerikleri konusunda da farklı bir adım atması bekleniyor.

Recode sitesi tarafından hazırlanan haberde, analistlerin henüz detayları bilinmeyen çevrimiçi video platformuna dair tahminleri ve analizleri bulunuyor. Bu analizlerden birinde Apple’ın servisi Apple Music ve Apple Care ile bir paket olarak sunabileceği belirtilirken, bir diğer analizde ise aylık abonelik ücretinin Netflix’in ücretinin altında tutulması ihtimalinden bahsediliyor.

Apple’ın geçmişine bakılınca çevrimiçi video servisinin abonelik ücretinin Netflix’inkinden daha düşük olması, kulağa ihtimal dahilinde gelmiyor. Ancak Apple’ın tvOS ve iOS ekosistemindeki kullanıcıları için ücretsiz içerik sunma ihtimali biraz daha kuvvetli görünüyor.

Apple’ın iOS ve tvOS kullanıcılarına ücretsiz içerik sunarak platformunu kullanıcılarına daha cazip hâle getirmeyi seçebileceği söyleniyor. Ücretsiz içerik sunumunun henüz Türkiye’de bulunmayan TV uygulaması üzerinden yapılabileceği belirtilirken Apple’ın böylelikle uygulama üzerinden erişilen HBO Now gibi platformlara da daha fazla kullanıcı kazandırabileceği ifade edildi.

Apple çevrimiçi video servisi konusundaki planlarını henüz netleştirmese de, şirketin önünde içerik sunumu konusunda birden fazla seçenek olduğu görülüyor. Bu seçeneklerden hangisinin Cupertino merkezli şirket tarafından tercih edileceğini görmek içinse bir süre daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER