Teknoloji

Apple çevrim içi mağazasında PayPal’ı ödeme seçenekleri arasına ekledi

apple-online-store-paypal-1211214

Çevrim içi mağazasını güncelleyen Apple, PayPal’i de ödeme seçenekleri arasına ekledi. Ancak şu an için sadece ABD ve Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren çevrim içi Apple mağazalarında PayPal ile ödeme yapılabiliyor. PayPal çoktandır iTunes, iTunes App Store ve iBookstore üzerinden yapılan alışverişlerde bir ödeme yöntemi olarak kullanılsa da, ilk kez Apple’ın çevrim içi mağazasına giriş yapmış oldu.

PayPal daha önce bulut platformu iCloud’ın yaşadığı güvenlik problemleri yüzünden Apple ile dalga geçmiş, fakat konu mobil ödemelere gelince Cupertino merkezli şirketle dost olmaya çalışmıştı. PayPal’in davranış değişikliğinde Apple’ın mobil ödeme pazarına girişini kendisine yönelik bir tehdit olarak algılamasının önemli bir rol oynadığı düşünülüyor.

Bu dostluk oluşturma çabalarına rağmen, PayPal kendisini mobil ödeme konusunda Apple’ın üstüne çıkaracak çalışmalar yapmaktan da geri durmuyor. Pebble akıllı saatleri aracılığıyla mobil ödeme gerçekleştirmeyi mümkün kılması şirketin bu alandaki en yeni hamleleri arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER