Eğlence

Apple ABD’nin en büyük TV ağı CBS ile henüz anlaşamadı

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Yeni Apple TV, ekim ayının sonunda satışa sunulacak. Ancak set üstü kutusunun Apple’ın uzun süredir planladığı çevrim içi yayın servisinden yoksun olması, önemli bir eksiklik olarak göze çarpıyor. Şirketin TV ağlarıyla anlaşmaya varamamış olmasıysa bu durumun en önemli sebebi niteliğini taşıyor. Bloomberg’e konuşan ABD’nin en büyük TV ağının CEO’su Les Moonves de bu durumu doğruladı. Apple’ın kendi çevrim içi yayın servisi için herkesle görüştüğünü söyleyen Moonves, kendilerinin de Apple ile bir araya geldiklerini bir kez daha doğruladı. Apple’ın bir şeyler yapmasının muhtemel olduğunu dile getiren CBS CEO’su, bir tarih işaret etmekten kaçındı.

Les Moonves, CBS ile Apple arasındaki görüşmeler konusunda oldukça açık bir tavır takınıyor. CBS CEO’su geçtiğimiz mayıs ayında iki tarafın “sürekli diyalog” içinde olduğunu belirtmişti. Apple, genellikle iş ortaklarının gelecek planları hakkında konuşmasına pek müsade etmese de, kendisi için çok büyük önem taşıyan potansiyel bir iş ortağının CEO’su söz konusu olduğunda bu yaklaşımı engelleyemiyor.

Her şeye rağmen, Moonves’in açıklamalarının Apple yatırımcılarını rahatlatması muhtemel gözüküyor. CBS CEO’sunun sözleri, Apple ile şirketi arasında bir anlaşmaya varılacağı konusunda güvence veriyor. Apple’ın öncelikli olarak Apple TV’yi mümkün olduğunca çok eve ulaştırmayı planladığı düşünülüyor.

Les Moonves, CBS’in Apple dışında Netflix ve Facebook ile de TV programları ve canlı içeriklerin yayını konusunda görüştüğünü dile getirdi. Facebook’un videoyu ön plana çıkarma konusundaki eğilimi düşünülünce canlı içerik yayını için girişimlerde bulunması da kulağa oldukça mantıklı geliyor.

İLGİLİ HABERLER