Ulaşım

2017 model BMW 5 serisi otomobilleri kablosuz Apple CarPlay desteği sunan ilk araçlar olacak

apple carplay bmwApple’ın iOS benzeri bir deneyimi otomobillere taşıyan araç içi bilgi ve eğlence sistemi CarPlay, geçtiğimiz yıl iOS 9’un yayınlanmasından bu yana araçlara kablosuz olarak bağlanma yeteneğini taşıyor. Ancak geçen bir yıllık sürede tek bir otomobil üreticisi bile söz konusu destekten faydalanmış değildi.

Bu konuda ilk adımı atan ise BMW oluyor. Şirketten yapılan açıklamada, 2017 model 5 serisi otomobillerinde Apple CarPlay desteğinin kablosuz olarak sunulacağı belirtildi. Bu da artık sürücülerin iPhone’larını otomobillerine USB ile bağlamak zorunda olmadığı anlamına geliyor.

BMW’den yapılan açıklamada, şirketin herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan CarPlay entegrasyonu sunan ilk üretici olduğunun altı çizildi. Alman otomotiv devi, CarPlay sayesinde akıllı telefonun otomobilin sistem çevresine entegre edildiğini ve uyumlu uygulamalara otomobilin kontrol araçlarıyla erişilebildiğini hatırlattı.

Apple CarPlay için kablosuz bağlantı desteğinin sunulması neden bu kadar zaman aldı?

CarPlay için kablosuz bağlantı desteğinin sunulmasının bu kadar zaman almasının nedeni bilinmiyor. Volkswagen’in geçtiğimiz ocak ayında CES 2016’da özelliğin demosunu gerçekleştirmek istediği, ancak Apple’ın şirketi durdurduğu söyleniyor. Bu da, CarPlay için kablosuz bağlantı özelliğini geciktirenin Apple olduğunu düşündürüyor. Ancak BMW’nin 2017 model 5 serisi otomobillerinin yolu açmasıyla birlikte kablosuz Apple CarPlay desteği sunan araçların sayısının artması oldukça muhtemel gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER