Ulaşım

Apple’ın otomobil projesiyle ilgili yeni detaylar

apple car elektrikli otomobil nissan

Apple’ın Apple Car olarak anılan elektrikli otomobil projesiyle ilgili haberler son zamanlarda artmış durumda. Apple’ın üretim için Kia ile birlikte çalışacağı kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Kia’nın ABD fabrikasında yapılacak olan üretimin 2024 itibarıyla başlaması bekleniyor.

Yeni bir habere göre, Apple’ın ilk elektrikli otomobil son kullanıcıya yönelik olmayacak. İlk otomobil, kurumların kullanımına uygun olarak tasarlanacak. Aracın tamamen otonom şekilde çalışabileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Apple’ın sürücüsüz otomobil girişimi Drive.ai’ı satın aldığını düşününce bu iddia kulağa mantıklı geliyor.

Apple ve Kia’nın 27 Şubat’ta üretim anlaşmasını imzalaması bekleniyor. Bu anlaşma çerçevesinde Apple’ın Kia’ya 3.5 milyar dolarlık bir yatırım yapması öngörülüyor.

İddialara göre, ABD’nin Georgia eyaletindeki fabrikada ilk etapta yıllık 100 bin Apple Car üretecek. Daha sonraki aşamalarda yıllık üretim sayısının 400 bine çıkması bekleniyor. Apple ve Kia’nın planlarına dair detayların anlaşmanın imzalanmasından sonra duyurulması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER