Teknoloji

apple.car alan adının sahibi Apple’mış

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple

iPhone, iPad ve Mac üreticisinin otomobil pazarına ilgi duyduğu biliniyor. MacRumors‘ın ortaya çıkardığına göre bu ilgi alan adı kayıtlarına da yansımış. Alan adı kayıtlarına göre apple.car, apple.cars ve apple.auto alan adlarının hepsi Cupertino şirketine ait.

Aslında alan adı kayıtlarıyla oynamak, sahte bilgiler göstermek mümkün, ancak burada böyle bir durumun varlığı pek olası görünmüyor. Alan adının WHOIS kayıtları Mark Monitor adlı, markaları alan adı anlaşmazlıklarından koruyan bir aracı kuruma ait görünüyor.

Apple da diğerleri gibi farklı alan adlarını kaydettiriyor

Kayıtların doğruluğu göz önünde bulundurulduğunda, şirketin bu alan adlarını kayıt altına almasıyla ilgili olarak, otomobil üretimiyle ilgili olmayan birçok mantıklı açıklama da yapılabilir. Ne de tüm büyük şirketler gibi müşterilerde kafa karışıklığını veya yanlış amaçlı alan adı kullanımını engellemek amacıyla çeşitli alan adı uzantılarında kayıt yaptırıyor. Ancak Cupertino şirketi, zaten araç içi bağlantı sistemi CarPlay ile otomotiv sektörüne zaten el atmış durumda. Alan adı kayıtları bununla da bağlantılı olabilir.

Her ne olursa olsun, Cupertino şirketi günün birinde kendi otomobilini üretecek olursa, bunun tanıtılacağı web sitesinin adresi çoktan hazır olacak görünüyor.

İLGİLİ HABERLER