Teknoloji

Apple’ın uzay gemisi yükseliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-campus-2-insaat-150715-1

Silikon Vadisi’nin büyük şirketleri için ilham verici bir yerleşkeye sahip olmak olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Google, Facebook ve Apple gibi teknoloji devlerinin neredeyse tamamı yeni yerleşkelerinin inşaatı konusunda çalışmalar yürütüyor. Ancak Google’ın inşaatla ilgili ilk planları, LinkedIn’in de aynı bölgede yapacağı inşaattan dolayı değişikliğe uğramıştı.

Apple’ın Cupertino’da inşa ettiği ve görüntü itibarıyla bir uzay gemisini hatırlatan yeni genel merkezinin inşaatıysa sorunsuz biçimde devam ediyor. Cupertino Belediyesi tarafından paylaşılan yeni bir fotoğraf da inşaatın gidişatı konusunda daha somut bir fikir edinmeyi sağlıyor. Fotoğrafa bakıldığında yıllardır taslaklarda görülen tasarımın yavaş yavaş gerçeğe dönüşmeye başladığı anlaşılıyor.

Şirket “Campus 2” adını taşıyan yeni yerleşkesi yükselmeye başlasa da, bu durum ortada yapılacak çok iş olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Apple Campus 2’yi 2016’nın sonunda bitirmeyi öngörüyor. Geçtiğimiz yılki görüntülerinde bir helikopter iniş pistini hatırlatan inşaat alanında, bu yıl itibarıyla beton bloklar yükseliyor.

Cupertino Belediyesi’nin inşaat süresince daha fazla fotoğraf paylaşması ve Apple Campus 2’yi daha net biçimde göstermesi bekleniyor. Amatör kullanıcılar tarafından drone ile kaydedilen görüntüler de Apple Campus 2 inşaatını takip etmeye yardımcı oluyor.

İLGİLİ HABERLER