Teknoloji

Apple Campus 2 drone videosuna göre inşaatta işler sona yaklaşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple CEO’su Tim Cook, geçen cuma günü düzenlenen şirketin yıllık yatırımcılar toplantısında internet üzerinde paylaşılan drone videolarını izleyerek Apple’ın bir uzay gemisine benzeyen yeni kampüs inşaatının gidişatı hakkında bilgi sahibi olduğu şeklinde bir espri yapmış. Belki şaka yapıyor, ancak belirli aralıklarla internette yayınlanan videolar gerçekten de Apple’ın muhteşem görünen “Spaceship” veya “Campus 2” olarak nitelendirilen yeni yönetim yerleşkesi hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Geçtiğimiz ocak ayında yayınlanan bir drone videosu büyük cam panellerin binaya yerleştirilmekte olduğunu gösteriyordu. Daha da öncesinde, ekim ayındaki bir başka videoda ise binanın halka şekli henüz yeni yeni tamamlanıyordu.

Yeni yayınlanan son drone videosu cam panellerin çoğunun yerleştirildiğini ve halka şekilli yapının epey yükseldiğini gösteriyor. Ayrıca ısıtma, soğutma ve havalandırma ekipmanlarının üstü de mavi renkli plakalarla örtülmüş. Bu plakalara muhtemelen büyük güneş ışığı panel yapıları yerleştirilecek, böylelikle ABD’deki en büyük kurumsal güneş enerjisi yapısı da elde edilmiş olacak.

YENİ KAMPÜS İNŞAATININ OCAK 2017’de BİTMESİ BEKLENİYOR

Bundan yaklaşık iki yıl dört ay kadar önce son onayı alan Apple Campus 2 projesinin inşaatına hızlı şekilde başlanmıştı. İnşaatın Ocak 2017’de, başlangıçta tahmin edilenden biraz daha sonraki bir zamanda tamamlanması bekleniyor.

Bu arada Tim Cook, geçen cuma günkü toplantıda yatırımcılara, işlerin planlara göre ilerlemesi hâlinde 1000 koltuklu tiyatro salonunun gelecek yılın geleneksel yatırımcı buluşması sırasında bitmiş olacağın da kaydetti.

İLGİLİ HABERLER