Ulaşım

Apple CEO’su Tim Cook otomobil üretimi için BMW’den bilgi aldı

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple’ın otomobil üretimine girişeceğine dair dedikodular 2015’te oldukça yüksek sesle konuşuluyor. Reuters tarafından paylaşılan bir haber de, bu dedikoduları biraz daha alevlendirecek cinsten. Habere göre, Apple CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz yıl BMW’nin Almanya’nın Leipzig şehrinde bulunan fabrikasını ziyaret ederek bilgi aldı.

Cook’un özellikle BMW’nin elektrikli otomobili i3 ile ilgilendiği ifade edilirken, şirketin kendi otomobil projesini i3’ün temelleri üzerine inşa etmeyi öne sürüldü. Reuters’in haberinde Apple ve BMW arasındaki temasların ilk etapta somut bir sonuca ulaşmadığı ve görüşmelerin durduğu belirtilirken, Apple’ın şu an için kendi aracını geliştirmenin yollarını keşfetme yolunu seçtiğinin altı çizildi.

bmw-i3-12

BMW’nin yönetim kademesinde gerçekleştirilen değişikliğin de anlaşma ihtimalini azalttığı ifade ediliyor. Alman otomobil devi operasyonel hünerini ve üretim sırlarını paylaşma konusunda uzun süredir çekimser bir tavır izliyor. Geçtiğimiz mayıs ayında BMW’nin CEO koltuğuna oturan Herald Kruger’in öncelikli olarak şirketin doğrudan çıkarlarına odaklanmayı seçmesi, olası ortaklıkların önünü şu an için kesiyor.

Reuters’in haberinde Apple ve BMW yöneticilerinin tekrar temasa geçeceği belirtilse de, bu temaslardan bir sonuç çıkmasının garanti olmadığı vurgulandı.

İLGİLİ HABERLER