Teknoloji

Apple bağımsız çalışacak AR ve VR cihazı geliştiriyor

apple sanal gerçeklik artırılmış gerçeklik

apple sanal gerçeklik artırılmış gerçeklikApple, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini birleştiren ve kendi yongalarını kullandığı bir VR ve AR başlığı tasarlıyor. CNET‘in haberine göre, söz konusu başlığın 2020 yılında çıkması bekleniyor.

Başlıkla ilgili çok fazla detay bulunmazken, CNET de haberini sadece tek bir kaynağa dayandırıyor. Site bu cihazın şimdiye kadar piyasada var olmayan bir teknolojiye sahip olacağını söylüyor. Her bir göz için 8K ekran bulunacak ki, bu bile Apple’ın ürünüyle ne kadar iddialı olduğunu gösteriyor. Şu anda piyasanın en iyisi olarak gösterilen VR başlıkları her bir göze en fazla 4K çözünürlükte görüntü sağlayabiliyor.

Ayrıca başlığın kameraları sayesinde etrafındakileri algılayabileceği de söyleniyor. Yüksek hızlı, 60GHz WiGig olarak adlandırılan kablosuz bağlantı teknolojisi sayesinde özel bir kutuya bağlanması bekleniyor. Bu kutuda ise 5 nm tabanlı, özel bir Apple işlemcisi de bulunacak. Apple’ın iPhone X‘da bulunan en yeni A11 Bionic işlemcisi 10 nm işlemci mimarisini kullanıyor. Yani, sözü edilen başlıkta henüz çıkmamış bir işlemci yer alacak.

Görünüşe göre, yeni teknolojinin kullanımıyla Apple tamamen bağımsız çalışan bir başlık tasarlayabilecek. Kablosuz bağlantı teknolojisinden de yararlanarak kutuyla aradaki kabloları kaldıracak. Projenin Apple içinde T288 adıyla anıldığı belirtiliyor. İlerleyen zamanlarda bu projeyle ilgili daha fazla ipucu ortaya çıkacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER