Manşetler

Apple App Store 2 milyondan fazla uygulama barındırıyor

apple app store
Görsel: The Verge

Apple App Store bünyesinde bulunan toplam uygulama sayısının 2 milyonun üstünde olduğu açıklandı. App Store’un 2008’deki açılışından bu yana indirilen uygulama sayısı 130 milyarı bulurken, App Store aracılığıyla geliştirilere sağlanan gelir miktarı 50 milyar dolara yaklaştı.

Apple CEO’su Tim Cook, WWDC 2016’ya katılan geliştirici sayısının 5 binden fazla olduğunu belirtti. Söz konusu topluluk içindeki 100 kişiden biraz büyük bir grup ise 18 yaşın altındaki geliştiricilerden oluşuyor. En genç katılımcının 9 yaşında bir kız çocuğu olduğunu söyleyen Cook, bu kızın ileride mükemmel bir geliştiriciye dönüşeceğini sözlerine ekledi.

Apple WWDC 2016’ya 74 farklı ülkeden gelen geliştiriciler katılıyor. Bu katılımcıların yüzde 72’lik kısmı WWDC’de ilk kez boy gösteriyor. Şirket geçtiğimiz yıl 11 milyon olan kayıtlı geliştirici sayısının 2016 itibarıyla 13 milyona ulaştığını açıkladı.

Apple TV kanadındaki video uygulama sayısı 1300’e ulaştı. Bu rakam daha önceki Apple TV nesillerine göre yüzde 80’lik bir artışı temsil ediyor. Yerel uygulama sayısı ise 6 bini buldu.

İLGİLİ HABERLER