Teknoloji

Büyük teknoloji şirketlerinin yöneticilerine ifade çağrısı

Tim Cook Avrupa Birliği'nin vergi cezası duruşmasına büyük ihtimalle katılacak

ABD Temsilciler Meclisi, teknolojideki rekabet konusunda yürüttüğü bir soruşturma kapsamında büyük teknoloji şirketlerinin CEO’larını da dinlemek istiyor. Axios’un haberine göre; Temsilciler Meclisi Hukuk Komisyonu Apple, Alphabet, Amazon ve Facebook gibi büyük şirketlerinin CEO’larını ifadeye çağırdı.

Şirketlere çağrıya yanıt vermeleri için 14 Temmuz’a kadar süre tanındığı belirtilse de, olumsuz bir geri dönüş pek de ihtimal dahilinde görünmüyor. Davet mektuplarında olumlu bir yanıt verilmemesi durumunda bile mecburi bir gelişin olacağını gösteren ipuçları bulunuyor.

Temsilciler Meclisi Hukuk Komisyonu Başkanı David Cicilline, CEO’ların ifadeye gelmesinin ve beraberlerinde talep edilen belgeleri getirmesinin soruşturma için önemine vurgu yaptı. Cicilline, gönderilen davet mektuplarının belgelere ulaşmak için yürütülen “uygun sürecin” bir parçası olduğunu belirtti.

Büyük teknoloji şirketlerinin CEO’ları daha önce ABD Kongresi’nde ifade verse de, burada boy göstermeleri garantilenmiş değildi. Şirketler kimi zaman CEO’ları yerine başka bir üst düzey yöneticiyi göndermeyi seçebiliyor. Amazon başka bir soruşturma için CEO’su Jeff Bezos’a yapılan davet çağrısına hâlâ olumlu yanıt vermiş değil.

Apple, Alphabet, Amazon ve Facebook CEO’larına yapılan çağrının olumlu yanıt bulmasında koronavirüs salgınının gidişatının da etkili olabileceği belirtiliyor. Sonuç ne olursa olsun, temmuz ayı teknoloji ve siyaset ilişkisinin hareketleneceği bir ay olacağa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER