Teknoloji

Apple’dan Almanya’ya büyük Ar-Ge yatırımı

apple almanya

Apple, çip tasarımlarının sayısını artırmak ve kendi 5G modemini üretmek konusundaki isteğini gösteren bir adım daha attı. Cupertino merkezli şirket, Almanya’nın Münih şehrindeki yeni Ar-Ge merkezine üç yıllık dönemde 1 milyar avronun üstünde bir yatırım yapacağını açıkladı.

Avrupa Çip Tasarım Merkezi adını taşıyacak olan tesis, Apple’ın Avrupa’daki en büyük yarı iletken tesisi olacak. Merkez, Avrupa’nın en büyük mobil kablosuz çip ve yazılım geliştirme tesisi olarak da hizmet verecek.

30 bin metrekarelik tesiste Apple’ın mühendislik ekipleri görev yapacak. Merkezin 2022 itibarıyla faaliyete geçmesi planlanıyor. Mobil çip pazarında Qualcomm ile olan bağlarını gevşetmeyi amaçlayan Cupertino merkezli şirket, bu hedef doğrultusunda Intel’in mobil modem birimini de satın almıştı.

Apple CEO’su Tim Cook, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Münih’teki mühendislik takımlarımızın yapacağı keşifleri heyecanla bekliyorum. Yapabilecekleri 5G teknolojisi için yeni olasılıkların keşfinden daha yüksek performans, hız ve bağlantı sağlayacak yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesine kadar uzanıyor.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER