Teknoloji

Apple AirPods 2018’in ikinci yarısında yenilenebilir

apple airpods

apple airpodsKGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, Apple ürünlerine dair isabetli öngörüleriyle tanınıyor. Ünlü analistin son öngörüsünün merkezinde ise şirketin kablosuz kulaklığı AirPods yer alıyor. Kuo’ya göre, Apple AirPods 2018’in ikinci yarısında yenilenecek. Tecrübeli analist, yeni AirPods’ta bulunmasını beklediği özellikler konusunda bilgi vermedi. Kuo sadece kulaklıkta daha küçük bir kuvars bileşenin kullanılmasını beklediğini belirtti.

Apple önümüzdeki yıl piyasaya çıkaracağı AirPower isimli kablosuz şarj ünitesinin duyurusunu daha önce yapmıştı. Söz konusu ünite, AirPods’un kutusunun kablosuz şarjı için de kullanılacak. Ancak bunun için öncelikli olarak uyumlu kutunun çıkması gerekiyor. KGI tarafından yayınlanan rapor, Apple’ın kutuyla birlikte kulaklıklığı da yenileyebileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Raporda Apple’ın hâli hazırda AirPods teslimatında yaşadığı sıkıntılara da değiniliyor. Türkiye’de çevrimiçi siparişlerde kullanıcılara 7 gün gibi bir teslimat süresi verilse de, ABD’deki siparişlerde bu süre stokların tükenmesi ile ocak ayının başına kadar uzamış durumda. Kuo’ya göre, stoklarda yaşanan bu sıkıntının temelinde kulaklığın bileşenlerinden biri olan baskılı devre kartının tedariğinde yaşanan problemler yatıyor.

Apple AirPods sevkiyatları 2018’de ikiye katlanabilir

Kuo, Apple AirPods sevkiyatlarının 2018’de ikiye katlanabileceği yönündeki öngörüsünü de tekrarladı. Tecrübeli analist, şirketin önümüzdeki yıl 26 milyondan fazla AirPods sevkiyatı gerçekleştirebileceğini ifade etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER