Teknoloji

Apple AirPods 2’nin çıkış tarihi için yeni iddia

apple airpods 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple AirPods 2 uzun süredir beklenen ürünler arasında yer alıyor. 2017’den bu yana beklenen AirPods 2’nin 2019 bitmeden resmiyet kazanmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Ancak bunun tam olarak ne zaman gerçekleşeceği bilinmiyor. Bu konuda ortaya sürekli olarak atılan iddiaların yanına bir yenisi daha eklendi.

Apple’ın 25 Mart’ta bir etkinlik düzenlemesi bekleniyor. Bu etkinlikte şirketin hem uzun süredir beklenen Haber abonelik servisini hem de AirPods 2’yi duyurabileceği söyleniyor. Apple’dan bu konuda bir açıklama gelmese de; Applesfera sitesinde yer alan habere göre, kablosuz kulaklığın yeni versiyonu 29 Mart’ta satışa sunulacak.

Bu iddianın temelinde ise Apple’ın ürün stok yönetimi yazılımından alındığı belirtilen bir ekran görüntüsü bulunuyor. Bu ekran görüntüsünde orijinal AirPods’un 28 Mart itibarıyla stoklardan çekileceği belirtiliyor. Bu da yeni AirPods’un 29 Mart itibarıyla satışa sunulabileceği anlamına geliyor.

AirPods 2’nin çıkışı yaklaşmış gibi görünse de, kablosuz kulaklıkla ilgili henüz bilinmeyen pek çok şey var. Çeşitli sızıntılar sayesinde sunulacak özellikler hakkında tahminde bulunmak mümkün oluyor. Bu özellikler arasında ön plana çıkan ise AirPods’un taşıma kutusunun kablosuz olarak şarj edilebilmesi oluyor. AirPods 2’nin taşıma kutusunun kablosuz olarak şarj edilebilmesi, yeni iPhone’larda tersten kablosuz şarj özelliği sunulacağı iddialarıyla örtüşüyor.

Apple AirPods 2 ile sağlığa da odaklanabilir

Apple AirPods 2 ile önemli ancak gözle görünmeyen başka yenilikler de sunabilir. Yeni AirPods’un sağlıkla ilgili çeşitli verileri toplamak ve ölçmek için kullanılabileceği iddia ediliyor. Buna ek olarak, suya dayanıklılık da yeni AirPods’ta sunulması beklenen özellikler arasında bulunuyor. Bunların doğru olup olmadığını görmek içinse önümüzdeki günleri beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER